georgiqg Triglot Newbie Spain Joined 4889 days ago 36 posts - 50 votes Speaks: Bulgarian*, Spanish, English Studies: German, Russian
| Message 17 of 98 11 September 2011 at 9:52am | IP Logged |
Допуснал си няколко грешки, но това е напълно разбираемо, щом като не си учил в България. Сега ще ги поправя, но да знаеш, че е от най-добри чувства, а не да се заяждам ;)
Kartof wrote:
Извинявайте за грешките ми... Аз съм живял в България като малък и съм се връщал всеки няколко години, обаче никога не съм ходил на училище там и съм се научил да чета и да пиша на български сам. Грешките ми със сигурност идват от моята липсa на българско образование и на няколко диалектни произношения, които съм чувал в България, но не съм научил, че не са правилни. Други грешки може би идват от това, че не съм свикнал с бълкарската клавиатура и сигурно съм направил няколко грешки така. Ако си ми намерил грешка тук, моля ти се, поправи я! :)
|
|
|
Стана ми интересно, от кой край на България си родом? Имам познати, които говорят така, както пишеш ти. Да не би да си от Ямбол?
1 person has voted this message useful
|
a3 Triglot Senior Member Bulgaria Joined 5241 days ago 273 posts - 370 votes Speaks: Bulgarian*, English, Russian Studies: Portuguese, German, Italian, Spanish, Norwegian, Finnish
| Message 18 of 98 11 September 2011 at 10:10am | IP Logged |
Яяяя ква тема имало, а аз да не зная за нея. Взе да ми писва да чета всичко на английски.
|
Kartof Bilingual Triglot Senior Member United States Joined 5051 days ago 391 posts - 550 votes Speaks: English*, Bulgarian*, Spanish Studies: Danish
| Message 19 of 98 11 September 2011 at 4:36pm | IP Logged |
georgiqg wrote:
Стана ми интересно, от кой край на България си родом? Имам познати, които говорят така, както пишеш ти.
Да не би да си от Ямбол? |
|
|
Семейството ми е от югоисточна България, но не от Ямбол. Когато си ходя в България, аз съм най-често в
Стара Загора. Обаче, имам части от мойто семейство които са от Хасково, Сливен и Бургас.
Благодаря, че си ми поправил грешките! :) Както виждаш, най ми е трудно да използвам правилните
гласни, зареди намаляването на звука им.
Edited by Kartof on 11 September 2011 at 7:54pm
|
Sennin Senior Member Bulgaria Joined 6019 days ago 1457 posts - 1759 votes 5 sounds
| Message 20 of 98 11 September 2011 at 11:35pm | IP Logged |
Kartof, този род грешки можеш и сам да си ги коригираш, ако инсталираш речник за проверка на правописа. Има български речници за Firefox и Chrome, за Internet Explorer май няма.
Иначе граматиката ти е супер :-).
|
Kartof Bilingual Triglot Senior Member United States Joined 5051 days ago 391 posts - 550 votes Speaks: English*, Bulgarian*, Spanish Studies: Danish
| Message 21 of 98 12 September 2011 at 2:27am | IP Logged |
Благодаря! Знаеш ли ако има такъв речник за Safari?
|
a3 Triglot Senior Member Bulgaria Joined 5241 days ago 273 posts - 370 votes Speaks: Bulgarian*, English, Russian Studies: Portuguese, German, Italian, Spanish, Norwegian, Finnish
| Message 22 of 98 12 September 2011 at 7:54am | IP Logged |
а може да ползваш и това http://slovored.com/grammar/ много е полезна тази страница
|
| Message 23 of 98 12 September 2011 at 11:00pm | IP Logged |
Страхотен сайт! Благодаря!
|
georgiqg Triglot Newbie Spain Joined 4889 days ago 36 posts - 50 votes Speaks: Bulgarian*, Spanish, English Studies: German, Russian
| Message 24 of 98 19 September 2011 at 1:50pm | IP Logged |
Гледам, че отдавна няма публикации в тази тема, така че предлагам да я обновим малко. ;)
Предложението ми е всички българи, членове на сайта, да се представят (име, рождена година, рождено място/произход и местожителство). Интересно ми е колко българи има в този сайт, колко от тях живеят в България и колко - в чужбина.
Аз започвам:
Име: Георги
1987 година
от гр. Главиница, Силистренско
живея в Мадрид, Испания
|