1549 messages over 194 pages: << Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 193 194
maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1545 of 1549 21 January 2014 at 8:17am | IP Logged |
hribecek wrote:
maxval wrote:
- Istenem, nem tudom, mit mondjak, köszönöm szépen medve, te vagy a legjobb
medve a világon. De hogy tudtad, hogy ez a királlyal lesz? - kérdezte Popelka.
Nem értem ezt a mondatot, magyarázd el! Mi lesz a királlyal? |
|
|
Talán - De hogy tudtad, hogy ez a királlyal történik?
Ez jobb?
Csináltam ezt a hibát, mert ebben a pillanatban a cseh nyelvtan volt a fejemben, emiatt
összekevertem a nyelveket. |
|
|
De mi történik a királlyal? A mondat kapcsolatát nem értem az előző mondatokkal.
2 persons have voted this message useful
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1546 of 1549 21 January 2014 at 2:19pm | IP Logged |
maxval wrote:
hribecek wrote:
maxval wrote:
|
|
Ez jobb?
Csináltam ezt a hibát, mert ebben a pillanatban a cseh nyelvtan volt a fejemben, emiatt
|
|
De mi történik a királlyal? A mondat kapcsolatát nem értem az előző mondatokkal. |
|
|
A király jön a faluba. Ezt nem tudták azelőtt, emiatt Popelka kérdez a medvétől, miért volt már kész a szép ruha.
Talán kellett mondanom -
Ha nem tudtad volna, hogy jön a király, miért lobtad volna a ruhát?
1 person has voted this message useful
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1547 of 1549 21 January 2014 at 2:24pm | IP Logged |
hribecek wrote:
maxval wrote:
hribecek wrote:
maxval wrote:
|
|
Ez jobb?
|
|
De mi történik a királlyal? A mondat kapcsolatát nem értem az előző mondatokkal.
|
|
|
A király jön a faluba. Ezt nem tudták azelőtt, emiatt Popelka kérdez a
medvétől, miért volt már kész a szép ruha.
Talán kellett mondanom -
Ha nem tudtad volna, hogy jön a király, miért lobtad volna a ruhát? |
|
|
OK.
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1548 of 1549 26 January 2014 at 3:51pm | IP Logged |
A NEGYEDIK FEJEZET – A TÜNDÉRMESE
Amikor Popelka felvette a ruhát, nagyon szép lett és megköszönött a medvének. Mosakodott a tóban néhányszor a király látogatása előtt, mert akart lenni nagyon tiszta. Szokott lenni piszkos és bűzlött, mert élt és aludt a barlangban és nem volt ok, hogy mosakodjon. Mindig sokat evett, mert a medve hozott sok halott állatot és Popelka jó állapotban volt, mert gyakran mászott a fákra a bagolyhoz és futott a farkassal. Az emberek a faluban hívták „a vad lány”.
A KIRÁLY JÖN
A király jött a jövő héten a pentéken. Csötörtökön Popelka odament a faluba, hogy kész legyen a királyra. Aludt az istállóban a lóvával. Reggel felkelt és felöltözött az új ruhába. Maradt az istállóban a király érkezéséig, mert nem akarta, hogy Getrud vagy Pilisz lássák. Amikor hallotta, hogy kint van zene, rájött, hogy már jön a király és a falu üdvözöli.
Popelka kiment az istállóból, de először elbújott egy nagy csoport mögé, ami várt a kapu előtt. Természetesen Gertrud és Pilisz mindenki előtt álltak, mert Gertrud akarta, hogy a király először észrevegye Piliszt.
A király bejött a faluba és mindenki azonnal zihalt, mert a király olyan szép volt. Fiatal volt, talán húszonöt éves, elég magas és erős is volt. Nem mosolyt, csak ránézt az emberekre a faluban érdek nélkül. A királyval jött csak három ember, Popelka azt hitte, hogy sokan lesznek vele. Leugrott a lováról és elkezdett beszélni Gertruddal és Piliszzal, de az arca nagyon komoly lett és Popelka nem látott egyetlen mosolyt, ami nagyon tetszett neki, mert akarta, hogy a király gyorsan lássa milyen Pilisz.
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1549 of 1549 27 January 2014 at 7:18am | IP Logged |
hribecek wrote:
Amikor Popelka felvette a ruhát, nagyon szép lett és megköszönött a medvének.
Mosakodott a tóban néhányszor a király látogatása előtt, mert akart lenni nagyon
tiszta. Szokott lenni piszkos és bűzlött, mert élt és aludt a barlangban és nem volt
ok, hogy mosakodjon. Mindig sokat evett, mert a medve hozott sok halott állatot és
Popelka jó állapotban volt, mert gyakran mászott a fákra a bagolyhoz és futott a
farkassal. Az emberek a faluban hívták „a vad lány”.
|
|
|
Amikor Popelka felvette a ruhát, nagyon szép lett és megköszönte a medvének.
Mosakodott a tóban néhányszor a király látogatása előtt, mert nagyon tiszta akart
lenni. Piszkos szokott lenni és bűzleni szokott, mert élt és aludt a
barlangban és nem volt ok, hogy mosakodjon. Mindig sokat evett, mert a medve hozott
sok halott állatot és Popelka jó állapotban volt, mert gyakran mászott a fákra a
bagolyhoz és futott a farkassal. Az emberek a faluban úgy hívták: „a
vad lány”.
hribecek wrote:
A KIRÁLY JÖN
A király jött a jövő héten a pentéken. Csötörtökön Popelka odament a faluba, hogy kész
legyen a királyra. Aludt az istállóban a lóvával. Reggel felkelt és felöltözött az új
ruhába. Maradt az istállóban a király érkezéséig, mert nem akarta, hogy Getrud vagy
Pilisz lássák. Amikor hallotta, hogy kint van zene, rájött, hogy már jön a király és a
falu üdvözöli.
|
|
|
A KIRÁLY JÖN
A király jött a jövő hét péntekén. Csötörtökön Popelka odament a faluba, hogy
kész legyen a királyra. Aludt az istállóban a lovával. Reggel felkelt és
felöltözött az új ruhába. Maradt az istállóban a király érkezéséig, mert nem akarta,
hogy Getrud vagy Pilisz lássák. Amikor hallotta, hogy kint van zene, rájött, hogy már
jön a király és a falu üdvözli.
[/QUOTE]
hribecek wrote:
Popelka kiment az istállóból, de először elbújott egy nagy csoport mögé, ami várt a
kapu előtt. Természetesen Gertrud és Pilisz mindenki előtt álltak, mert Gertrud
akarta, hogy a király először észrevegye Piliszt.
|
|
|
Popelka kiment az istállóból, de először elbújt egy nagy csoport mögé, ami várt
a kapu előtt. Természetesen Gertrud és Pilisz mindenki előtt álltak, mert Gertrud
akarta, hogy a király először Piliszt vegye észre.
hribecek wrote:
A király bejött a faluba és mindenki azonnal zihalt, mert a király olyan szép volt.
Fiatal volt, talán húszonöt éves, elég magas és erős is volt. Nem mosolyt, csak ránézt
az emberekre a faluban érdek nélkül. A királyval jött csak három ember, Popelka azt
hitte, hogy sokan lesznek vele. Leugrott a lováról és elkezdett beszélni Gertruddal és
Piliszzal, de az arca nagyon komoly lett és Popelka nem látott egyetlen mosolyt, ami
nagyon tetszett neki, mert akarta, hogy a király gyorsan lássa milyen Pilisz.
|
|
|
A király bejött a faluba és mindenki azonnal zihált, mert a király olyan szép
volt. Fiatal volt, talán huszonöt éves, elég magas és erős is volt. Nem
mosolygott, csak ránézett az emberekre a faluban érdeklődés
nélkül. A királlyal jött csak három ember, Popelka azt hitte, hogy sokan
lesznek vele. A király leugrott a lováról és elkezdett beszélni Gertruddal és
Piliszzal, de az arca nagyon komoly lett és Popelka nem látott egyetlen mosolyt
sem, ami nagyon tetszett neki, mert akarta, hogy a király gyorsan lássa milyen
Pilisz.
Tornázás közben szokás zihálni, de nem attól, hogy valaki szép. Inkább „mindenkinek
azonnal elállt a lélegzete”.
2 persons have voted this message useful
|
If you wish to post a reply to this topic you must first login. If you are not already registered you must first register
You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum
This page was generated in 0.3906 seconds.
DHTML Menu By Milonic JavaScript
|