36 messages over 5 pages: 1 2 3 4 5 Next >>
Mistral Diglot Senior Member Poland Joined 5929 days ago 160 posts - 179 votes 1 sounds Speaks: Polish*, English Studies: Mandarin, German
| Message 25 of 36 18 February 2011 at 3:49pm | IP Logged |
Wow, i feel so weary. I just finished revising over 4000 words. That was 8 hours of continuous study. Guys, don't do this at home.
1 person has voted this message useful
| mirab3lla Triglot Senior Member United Kingdom lang-8.com/220477Registered users can see my Skype Name Joined 5443 days ago 161 posts - 229 votes Speaks: Romanian*, EnglishC2, German Studies: Spanish, FrenchB1, Mandarin
| Message 26 of 36 18 February 2011 at 4:41pm | IP Logged |
Good luck with your studies and with your application Mistral!
Uni of Edinburgh is one of the unis which I am also thinking of applying to, although I have two more years to decide ( I am going to apply in 2013).
I really hope that you receive an unconditional offer, because you seem really motivated in your language studies!
By the way, a degree in Chinese sounds really cool, keep us in touch with your progress!
| tozick Diglot Groupie Poland Joined 6362 days ago 44 posts - 69 votes Speaks: Polish*, English
| Message 27 of 36 18 February 2011 at 8:33pm | IP Logged |
Dzięki. Szkockie uniwersytety, a szczególnie St Andrews i Edinburgh długo zwykle trzymają w niepewności. W sumie jakby Ci mieli odmówić, to już dawno by to zrobili, więc to chyba niezły znak.
Ja z tego typu języków to tylko Arabski ale to już z 10 lat temu. Ze wschodnich w ramach ćwiczenia pamięci nauczyłem się kiedyś 100 znaków, ale tylko tyle.
Jeśli chodzi o BUW to fakt, brak możliwości wypożyczania jest denerwujący, ale jest to jedyne miejsce gdzie można dostać wszystkie książki, które mnie interesują/interesowały, przynajmniej te akademickie. Na Meissnera jest dużo książek i całkiem przyjemna ta biblioteka, ale jednak wszystkiego się nie dostanie, niestety. Za to dojazd dla mnie, z Konstancina, jest tam dużo lepszy niż jakby była ona gdzieś w centrum, czy gdzieś.
Gratuluje zawzięcia przy powtarzaniu słówek :) Też mi parę razy się tyle ich zebrało, masakra. Anki jest świetne dopóki powtarza się wszystko na bieżąco, bo nawet jak pominiesz raptem 1 dzień to następnego już jest z 1000 powtórek. Ja zostawiłem swój hiszpański zbiór i mam teraz 6000 coś powtórek, więc założyłem nowy deck:)
No i gratluje wyniku z matury oczywiście :)
Edited by tozick on 18 February 2011 at 8:35pm
| Meelämmchen Diglot Senior Member Germany Joined 5083 days ago 214 posts - 249 votes Speaks: German*, English Studies: Modern Hebrew
| Message 28 of 36 21 February 2011 at 9:32pm | IP Logged |
Mistral, could you guess how many words you have added per month (or per week) in the last time? Do you do English-Polish or Polish-English or both? And since you do this Anki strategy already for some weeks at least, how effective was it? Did it help? Do the words became 'active'? Do you also translate stuff into English?
| Mistral Diglot Senior Member Poland Joined 5929 days ago 160 posts - 179 votes 1 sounds Speaks: Polish*, English Studies: Mandarin, German
| Message 29 of 36 26 February 2011 at 11:04pm | IP Logged |
mirab3lla: Thank you for your support! I will try to keep it as up-to-date as possible but it's really hard when you have finals coming up :(
tozick: Aktualnie mam koło 6000 powtórek i już nie wyrabiam ;) Ale niestety angielski na razie musi zejść na drugi plan, bo to polski jest moją słabą stroną. Szkoda tylko, że nie mam pomysłu jak nauczyć się wstrzeliwania w klucz. A Meissnera to ode mnie z Bielan drugi koniec świata :D
Już wybrałeś, na który kierunek się decydujesz?
Meelämmchen: They were times when I was adding 400 a day but If you don't want to be flooded with repetitions then you REALLY have to use it on a daily basis. Otherwise you will end up just like me, having around 6000 delayed cards at the moment.
The method is effective unless you do it half-heartedly. I mean, I try to use new words whenever I can, in conversation, essays, whatever. I guess that's how they turn 'active'. Also, it's crucial to have example sentences in Anki.
Guys, I'm so busy with the exams that I can't post much new stuff here. I tried to listen to BBC podcasts on my way to the gym but with all that hustle and bustle of a town I couldn't hear some parts of it :(
| Mistral Diglot Senior Member Poland Joined 5929 days ago 160 posts - 179 votes 1 sounds Speaks: Polish*, English Studies: Mandarin, German
| Message 30 of 36 04 March 2011 at 8:41pm | IP Logged |
Unfortunately, University of Edinburgh didn't offer me a place. Did they even look at my Personal Statement? The reason for the rejection was that my predicted grades didn't meet their requirements. They were all 80% and one was 73%. Edinburgh required having 75% from all subjects so I guess that with 73% I'm not good enough? Oh well, maybe next year... I will change my TAC goals in the near future.
No niestety mi odmówiono. Za mało nauczyciele dali mi w predicted grades i naprawdę nie rozumiem, dlaczego polonistka nie mogła mi dać 75%. A czy Ty, tozick, idziesz w GB od razu na drugi rok czy będziesz musiał zaczynać od początku studia?
My progress:
I went through a book "A resource for reading and words". It's made for people who want to take TOEFL, however, I couldn't find many new words. Don't recommend it, not too advanced.
Good thing is that I may not have time for learning English at home but at school I have 6 hours/week of English lessons.
| tozick Diglot Groupie Poland Joined 6362 days ago 44 posts - 69 votes Speaks: Polish*, English
| Message 31 of 36 05 March 2011 at 1:22am | IP Logged |
Po pierwsze szczerze współczuję nieprzyjęcia. Ja nie wypełniałem predicted grades, więc nie jestem pewien jak to działa dla Polaków, ale zawsze myślałem, że aplikant z Polski sam je sobie wpisuje. Szkoda jednak, że Ci ona nie dała 75% przewidywanych, bo tak naprawdę to jest różnica 1 pkt, więc dla niej żadna, a dla Ciebie/uniwersytetu znacząca. Tym bardziej jeśli wprost stwierdzili, że to powód braku miejsca dla Ciebie. Szczególnie biorąc pod uwagę to, że predicted grades Anglików są, jeśli dobrze pamiętam, trafne w około 45%. Niecałe 50% jest over-predicted.
A co masz zamiar zrobić teraz? Idziesz na UW na jakąś filologię? Będziesz za rok składać znowu do Edynburga?
Ja, odpowiadając jeszcze na pytanie z poprzedniego posta, zdecydowałem się na stosunki i iberystykę joint honours i już muszę tylko czekać na październik. No i jeszcze muszę kupić walizkę, co się okazało być trudniejsze niż oczekiwałem. Idę na pierwszy rok z tego prostego powodu, że pierwszy jest najłatwiejszy, więc będę miał trochę czasu na zabawę ;) A tak szczerze to nie jestem tutaj na studiach, więc nie mogę nawet iść na 2gi.
Zmiana celów TAC'a brzmi groźnie. Czyżbyś miała zamiar zostawić angielski w spokoju i zająć się tymi bardziej egzotycznymi? W ogóle masz zamiar dalej przygotowywać się do TOEFL'a? A właściwie to, czy masz go zamiar zdawać nadal?
Jeśli chodzi o wszelkie książki ze słownictwem etc., to ja zaczynam odnosić wrażenie, że są one zupełnie bezużyteczne, przynajmniej dla mnie, bo nigdy nie ma w nich wielu nieznanych słów. Nawet w tych 'advanced' zwykle jest 10 nowych słów, które warto znać, 10, o których nie słyszałem nigdy w życiu nawet po polsku i setki/tysiące takich, które zna każdy kto choć raz oglądał wiadomości/przeczytał jakąś gazetę.
Jeśli chodzi o klucz z polskiego to na początku dla mnie to było trochę dziwne, ale po prostu zaakceptowałem go, oduczyłem się pisać i jakoś klucz szedł. Cała filozofia to dosłownie opisywać co jest napisane w każdym zdaniu własnymi słowami. Wprawdzie bardziej to przypomina raport napisany przez głupka, a nie żadne wartościowe dzieło literackie, ale cóż, szkoła nie jest idealna. Swoją drogą, z czystej ciekawości, chodzisz na jakieś kursy przygotowujące do matury?
| mirab3lla Triglot Senior Member United Kingdom lang-8.com/220477Registered users can see my Skype Name Joined 5443 days ago 161 posts - 229 votes Speaks: Romanian*, EnglishC2, German Studies: Spanish, FrenchB1, Mandarin
| Message 32 of 36 05 March 2011 at 1:33pm | IP Logged |
I am so sorry Mistral. Did you also apply to other Scottish universities? Or you are going to remain in Poland now?
By the way, I also visited your country last summer and I really loved it! Krakow is just lovely!
|
You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum
This page was generated in 0.5156 seconds.
DHTML Menu By Milonic JavaScript
|