Ester Groupie Joined 5664 days ago 64 posts - 114 votes Speaks: Modern Hebrew
| Message 25 of 51 13 May 2010 at 12:22am | IP Logged |
sama_el wrote:
Ken, atem tsodkim. Haiti iver! Ani lo yakhol le'daber tov et ha'lashon va'ani stam yode'a "pa'al" po'alim. Ba'ir sheli en morim bishvil ivrit aval ani khoshev she'elmad be'shanayim! |
|
|
אתה לומד לבד? במה אתה משתמש?
1 person has voted this message useful
|
sama_el Diglot Newbie Croatia Joined 5322 days ago 37 posts - 39 votes Speaks: Croatian*, English Studies: German, Latin, Modern Hebrew
| Message 26 of 51 22 May 2010 at 10:18am | IP Logged |
אני משתמש את הכל שאני יכול למצוא
דקדוק ורדיו ומילון
אני יכול לשאול אותך על עברית באנגלית?
|
Ester Groupie Joined 5664 days ago 64 posts - 114 votes Speaks: Modern Hebrew
| Message 27 of 51 23 May 2010 at 5:29pm | IP Logged |
sama_el wrote:
אני יכול לשאול אותך על עברית באנגלית? |
|
|
בטח! אני אשמח לעזור לך אם אני יכולה - ואם לא, אולי יעזרו אחרים. :-)
|
laban Triglot Groupie Israel Joined 5819 days ago 87 posts - 96 votes Speaks: Modern Hebrew*, English, Italian Studies: Norwegian, German
| Message 28 of 51 24 May 2010 at 2:20am | IP Logged |
חחח...וואו, נשמע כאילו כולכם מדברים ממש טוב, ואני הייתי בטוח שעיברית היא שפה קשה - ללמוד :).
לא ממש מבין למה בחרתם עיברית אבל סבבה שיהיה בהצלחה, ואם תצטרכו, אולי אני אוכל לעזור קצת פה ושם.
:)
נ.ב - גם די מדהים לראות שההודעה הזאת מצליחה כ"כ.
|
Tally Bilingual Diglot Senior Member Israel Joined 5605 days ago 135 posts - 176 votes Speaks: English*, Modern Hebrew* Studies: French
| Message 29 of 51 28 May 2010 at 4:37pm | IP Logged |
היי עוד ישראלי! ואני חשבתי שאני לבד חח
|
laban Triglot Groupie Israel Joined 5819 days ago 87 posts - 96 votes Speaks: Modern Hebrew*, English, Italian Studies: Norwegian, German
| Message 30 of 51 28 May 2010 at 11:46pm | IP Logged |
חחח..כן, באמת אין פה הרבה ישראלים וחבל.
למה את לומדת איטלקית דר"א? סתם אוהבת או שיש איזושהי תוכנית שקשורה לעניין ;)
|
Tally Bilingual Diglot Senior Member Israel Joined 5605 days ago 135 posts - 176 votes Speaks: English*, Modern Hebrew* Studies: French
| Message 31 of 51 29 May 2010 at 8:14pm | IP Logged |
גם בגלל שאני אוהבת וגם בגלל שיש לי צד איטלקי במשפחה ואני לא יכולה לתקשר איתם.
וגם אני מתכננת לנסוע לאיטליה שנה הבאה לקחת קורס ולטייל קצת שם.
את האמת רציתי להתחיל עם צרפתית אבל היו לי המון ספרים בשביל ללמוד איטלקית אז זרמתי...
מה איתך?
|
| Message 32 of 51 30 May 2010 at 2:31am | IP Logged |
אני מניח שאת שואלת על האיטלקית אז אני אענה לזה בעיקר :)
דר"א - אולי זה לא בסדר שאנחנו הורסים לכולם את השירשור והופכים את זה לשיחה פרטית :)
בכל אופן ובקצרה, התחלתי ללמוד רפואה באיטליה ופרשתי. אז למדתי בקורס בארץ ואז באיטליה, ואז עשיתי שם שנה של לימודים באיטלקית וכמובן חייתי שם - אז האיטלקית שלי די טובה.
חוץ מזה תמיד הייתי לי משיכה ואהבה לשפות - אני אוהב בעיקר שפות אירופאיות עם דגש על השפות הגרמניות והסקנדינביות - כך שאיטלקית היא אומנם שפה נחמדה אבל היא לא הייתה אף פעם הבחירה הראשונה שלי. אז..למדתי איטלקית מ"כורח הנסיבות" (כמובן שנהניתי מזה והרווחתי שפה וחוויות), אם כבר הזכרת צרפתית, אז למדתי 4 שנים בבית הספר אבל אני לא זוכר הרבה וכרגע אני לומד בעיקר גרמנית וקצת נורווגית פה ושם. השפה הבאה שאני ממש מקווה להגיע אליה היא הונגרית למרות שגם איסלנדית ממש מגניבה.
מבחינת השפות הלטיניות, בגדול אני חושב שפורטוגזית וצרפתית יותר יפות מאיטלקית וספרדית. אם הייתי צריך לבחור את הכי יפה - הייתי הולך על פורטוגזית אבל מבחינת שימושיות אולי הייתי בוחר צרפתית או כמובן ספרדית. איטלקית היא אומנם האפשרות האחרונה מבחינתי אבל היא בהחלט עדיין שפה יפה והיחידה מהמוזכרות לעיל שאני יודע, אפילו, ברמה גבוהה - כך שאני אנסה לשמר את מה שיש לי.
בקשר ללכת לקורס באיטליה (או מה שתחליטי) - אני מאוד מאוד ממליץ - לא רק מבחינה פרקטית של לימוד השפה אלא גם כי זה פשוט זמן כיף ברמות מטורפות! רוב הזמן את בעצם בחופשה ויש גם את הלימודים שנותנים את האקסטרה וכמובן את ההזדמנות להכיר אנשים ובאמת לבלות. הקורס באיטליה הייתה חוויה אדירה בשבילי והכרתי מלא אנשים מגניבים מכל העולם.
אם את רוצה אני יכול גם להמליץ לך על קורסים בארץ ובאיטליה - בעיקר על זה שאני עשיתי בבולוניה שהוא מצויין!
וכל דבר אחר שאני אוכל לעזור אני אשמח - זה גם יתן לי הזדמנות לתרגל את האיטלקית שלי :)
בכל אופן זה היה אמור להיות בקצרה :)
אין לי כח לכתוב יותר :)
|