42 messages over 6 pages: 1 2 3 4 5 6
Aquedita Triglot Senior Member Poland myspace.com/aqueda_v Joined 6014 days ago 154 posts - 164 votes Speaks: Polish*, English, Japanese Studies: Mandarin
| Message 41 of 42 26 April 2009 at 3:54pm | IP Logged |
kemstachy wrote:
Zawsze podziwialem ludzi, ktorzy sie chcieli uczyc jezyka polskiego. Gdybym byl Anglikiem, Niemcem, Francuzem to uwazalbym ze to strata czasu. Niemniej jednak podziw jest. |
|
|
Myślę dokładnie tak samo ;)
I tu rodzi się pytanie: dlaczego ktoś wybiera akurat język polski? Jeśli chodzi o języki słowiańskie, to najpopularniejszym zawsze był rosyjski, z wiadomych względów.
Chętnie poczytam wszelkie odpowiedzi i komentarze na ten temat :)
1 person has voted this message useful
| blindside70 Newbie United States polymathisthegoal.co Joined 5761 days ago 24 posts - 31 votes Speaks: English* Studies: Spanish, Polish, German, French
| Message 42 of 42 26 April 2009 at 4:07pm | IP Logged |
Ja uczyę się bo moja żona jest Polką i myślę że będziemy meszkali w Polsce. Już wiem że chyba nigdy nie będę mówił po polsku dokładnie ale myślę że mogę uczyć się dosyć że ktoś może mnie rozumieć i że ja mogę rozumieć innych osób. Nigdy nie mogę mówić po polsku jak 'native speaker' ale nawet łatwy język jak angielski ludzie nie mogą mówić dostatecznie i angielski jest wszędzie...
1 person has voted this message useful
|
This discussion contains 42 messages over 6 pages: << Prev 1 2 3 4 5 6 If you wish to post a reply to this topic you must first login. If you are not already registered you must first register
You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum
This page was generated in 0.1719 seconds.
DHTML Menu By Milonic JavaScript
|