Amicus Triglot Newbie Brazil Joined 5926 days ago 18 posts - 18 votes Speaks: Portuguese*, English, French Studies: Romanian, Greek
| Message 25 of 37 18 September 2008 at 7:36am | IP Logged |
I'd like to learn Croatian, it's a nice language. I like listening to Croatian music.
1 person has voted this message useful
|
samosamnina Diglot Newbie United States sadaznam.deviantart.Registered users can see my Skype Name Joined 5843 days ago 11 posts - 11 votes Speaks: English*, Croatian Studies: Turkish
| Message 26 of 37 09 December 2008 at 3:10pm | IP Logged |
Is there anyone actively interested in learning Croatian? I'd love to help anyone if they want to! :D
|
Ocean Soul Triglot Newbie Croatia Joined 5644 days ago 4 posts - 4 votes Speaks: Croatian*, English, Italian Studies: Russian
| Message 27 of 37 01 July 2009 at 6:35pm | IP Logged |
I'd also like to help somebody with croatian. If anyone is interested of course :)
|
TheBiscuit Tetraglot Senior Member Mexico Joined 5937 days ago 532 posts - 619 votes Speaks: English*, French, Spanish, Italian Studies: German, Croatian
| Message 28 of 37 03 July 2009 at 12:18am | IP Logged |
Bog! Učim jezik ali sada nemam mnogo vremena i je težak nalaziti stvari na hrvatskom!
|
The_Beholder Tetraglot Newbie Croatia Joined 5446 days ago 30 posts - 33 votes Speaks: Croatian*, English, German, FrenchB1 Studies: Japanese
| Message 29 of 37 23 January 2010 at 9:24pm | IP Logged |
If someone seeks a correspondant for Croatian, feel free to contact me. :) It would also be excellent if he could provide me help with French in return.
|
josipcro16 Diglot Newbie CroatiaRegistered users can see my Skype Name Joined 4677 days ago 3 posts - 5 votes Speaks: English, Croatian*
| Message 30 of 37 19 July 2012 at 1:08pm | IP Logged |
croatian6 wrote:
Wish me luck-poželi mi sreću
Drago mi je da postoji i Hrvatska tema tu, i drago mi je da netko hoće ućiti hrvatski jezik. Ako mi netko želi pomoći sa Engleskim jezikom nek mi se javi, ja mogu pomoći sa hrvatskim
Pozdrav |
|
|
Drago mi je da postoji i hrvatska tema tu i drago mi je da netko hoće učiti hrvatski jezik. Ako mi netko želi pomoći s engleskim jezikom nek mi se javi, ja mogu pomoći s hrvatskim.
Pozdrav
:)
|
Saim Pentaglot Senior Member AustraliaRegistered users can see my Skype Name Joined 5097 days ago 124 posts - 215 votes Speaks: Serbo-Croatian, English*, Catalan, Spanish, Polish Studies: Dutch, Portuguese, Italian, Occitan, Punjabi, Urdu, Arabic (Maghribi), French, Modern Hebrew, Ukrainian, Slovenian
| Message 31 of 37 25 August 2012 at 12:40am | IP Logged |
josipcro16 wrote:
croatian6 wrote:
Drago mi je da postoji i Hrvatska tema tu, i drago mi je da netko hoće ućiti hrvatski
jezik. Ako mi netko želi pomoći sa Engleskim jezikom nek mi se javi, ja mogu pomoći sa
hrvatskim
Pozdrav |
|
|
Drago mi je da postoji i hrvatska tema tu i drago mi je da netko hoće
učiti hrvatski jezik. Ako mi netko želi pomoći s engleskim jezikom
nek mi se javi, ja mogu pomoći s hrvatskim.
Pozdrav
:) |
|
|
Štaaa? Ja sam uvek učio da su "sa" i "s'" potpuno isti, samo da s ne može da ide pre
drugi "s": (ne možeš da kažeš s sestrom, nego samo sa sestrom).
Dali je to drugačije na hrvatskom standardu?
|
Danac Diglot Senior Member Denmark Joined 5362 days ago 162 posts - 257 votes Speaks: Danish*, English Studies: German, Serbo-Croatian, French, Russian, Esperanto
| Message 32 of 37 25 August 2012 at 4:13pm | IP Logged |
Saim wrote:
josipcro16 wrote:
croatian6 wrote:
Drago mi je da postoji i Hrvatska tema tu, i drago mi je da netko hoće ućiti hrvatski
jezik. Ako mi netko želi pomoći sa Engleskim jezikom nek mi se javi, ja mogu pomoći sa
hrvatskim
Pozdrav |
|
|
Drago mi je da postoji i hrvatska tema tu i drago mi je da netko hoće
učiti hrvatski jezik. Ako mi netko želi pomoći s engleskim jezikom
nek mi se javi, ja mogu pomoći s hrvatskim.
Pozdrav
:) |
|
|
Štaaa? Ja sam uvek učio da su "sa" i "s'" potpuno isti, samo da s ne može da ide pre
drugi "s": (ne možeš da kažeš s sestrom, nego samo sa sestrom).
Dali je to drugačije na hrvatskom standardu? |
|
|
Rekao bih ja da je skoro isto, osim da se uvijek piše "s" ako može, i "sa" ako treba.
Ja sam to naučio ovako: Samo "sa" ispred riječi koje počne sa s,š,z i ž. Međutim, sve
to sam naučio na faksu, i nisam potpuno svjestan, šta se dešava drugdje na svijetu.
|