Register  Login  Active Topics  Maps  

Finnish thread

  Tags: Finnish
 Language Learning Forum : Skandinavisk & Nordisk Post Reply
270 messages over 34 pages: << Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 20 ... 33 34 Next >>


Hencke
Tetraglot
Moderator
Spain
Joined 6629 days ago

2340 posts - 2444 votes 
Speaks: Swedish*, Finnish, EnglishC2, Spanish
Studies: Mandarin
Personal Language Map

 
 Message 153 of 270
07 May 2009 at 8:47pm | IP Logged 
Tervetuloa mukaan marvolo tämän säikeen kyytiin. Vauhti ei ole aina huimaava mutta maisemat ovat mahtavat ja hyvässä ja valikoidussa seurassa jyskytetään kiskoja pitkin sinne tänne.

Hyvää tässä vaan kuuluu kiitos kysymästä. Täällähän sitä tosiaan luuhataan vielä. Mikä ettei voisi vähän kipinää laittaa taas tähän, kunhan aiheita keksitään.

Lykkyä tykö vaan ranskan ja espanjan kanssa.

Kuitenkin, jos tonaalikielet on odotuslistallasi niin pistä ihmeessä töpinäksi niin pian kuin suinkin. Se kun on sen verran aikaa viepää puuhaa että kuta aiemmin aloittaa sen paremmin ehtii. Mistä sen tietää, ehkä voimme joskus jutella sitten vaikka mandariiniksi.

Siitä puheenollen sain juuri viime kuussa tilaisuuden käyttää suomen kieltä vähän odottamattomassa paikassa ja tilanteessa kun sattumalta törmäsin suomalaiseen turistiryhmään Pekingin kielletyn kaupungin vessajonossa. Olipa kiva paikka heittää kommentti: "Jaa, että täälläkin liikkuu suomalaisia". Ei nyt sinänsä kovin ainutlaatuinen yhteensattuma mutteivät ne sitä varmaan olleet odottaneetkaan.

Niinikään myöhästyneet kiitokset Wilmalle kun kävit kerran panoksesi laittamassa. Älä sinä nyt mihinkään syyllisyyteen vaivu. Parempi myöhään kuin jälkikäteen, tai miten sekin sananlasku taas meni ;o).

Edited by Hencke on 07 May 2009 at 8:49pm

1 person has voted this message usefulsakvaka
Triglot
Newbie
Finland
Joined 5399 days ago

6 posts - 7 votes
Speaks: Finnish*, Swedish, English
Studies: Italian

 
 Message 154 of 270
23 May 2009 at 10:00am | IP Logged 
Tämä foorumi sai taas yhden suomalaisen lisää - minut! :D
Ettei keskustelu ihan tyrehtyisi, kerron nyt jotakin omista kieliopinnoistani.

Käyn vieläkin peruskoulua, mutta sitä iloa ei kestä enää kuin yhden viikon. Sen jälkeen takanani on seitsemän vuotta tiukkaa englanninopiskelua ja kolme vuotta ruotsin kieltä.

Minulla on monta koulukaveria, jotka eivät halua ottaa ruotsin kieltä tosissaan ja kieltäytyvät lähes kokonaan panemasta vaivaa sen opiskeluun. Heidän mielestään ruotsi ei ole tärkeä kieli tällä puolella Suomea.

Mutta minä olen sitä vastoin varsinainen ruotsifriikki! Olen lukenut ruotsin kielioppia vapaa-ajallani ja harjoitellut paljon ruotsinkielisten tekstien lukua. Voin siis sanoa, että ruotsin-tuntemukseni on huomattavasti parempi kuin muilla ikäisilläni ihmisillä.

Syksyllä tarkoitukseni on aloittaa lukio-opinnot. Olen päättänyt osallistua siellä myös Italian kielen kursseille. Olen senluonteinen ihminen, että haluan opiskella kaiken aina etukäteen :D Tämän vuoksi olen aloittanut Italian lukemisen jo kaksi kuukautta sitten. Nyt olen päässyt kieliopissa perustasolle.

Huomaatte varmaankin, että pidän kieliopista oikein paljon. Edessäni on nyt alati kasvava ongelma: tunnen huonosti eri kielten sanastoa. Tämän vuoksi toivoisin omaksuvani paljon uusia sanoja seuraavien kolmen vuoden aikana.

Tässä olikin aihetta riittämiin :D
1 person has voted this message usefulThatzright
Diglot
Senior Member
Finland
Joined 5407 days ago

202 posts - 311 votes 
Speaks: Finnish*, English
Studies: French, Swedish, German, Russian

 
 Message 155 of 270
23 May 2009 at 3:30pm | IP Logged 
Joo, minäkin tänne viime viikolla eksyin ja aika nuori olen vielä edellisen tyypin tapaan, lukion ensimmäinen luokka on tulossa päätökseen tässä nyt. Tällä hetkellä opiskelen lukiossa ruotsia ja ranskaa, mutta syksyllä toisen lukuvuoden alkaessa ranska jää pois koska oletan jo osaavani siitä tarpeeksi pystyäkseni itse rakentamaan itselleni natiivitason kielituntemuksen sanakirjoja selaamalla : D (Okei, en osaa niin paljoa sentään, mutta en ole kyllä ihan millään aloittelijatasollakaan enää.) Ruotsi ei pahemmin kiinnosta valitettavasti minua, joka kyllä vähäsen harmittaa... onhan se kuitenkin armaan maamme toinen virallinen kieli ja siksi olisi oikein kiva osata puhua sitä sujuvasti, mutta eipä juuri : (

Kentiespä tähän kuitenkin on muutosta tulossa, tajusin nimittäin tuossa pari viikkoa sitten että ruotsihan on pakko kirjoittaa YO-aineena jos ei matematiikkaa kirjoita (EI kiitos matematiikalle, sen verran pohjamudissa menee numerot :D) ja niin ollen siihen pitää varmaan alkaa panostamaan entistä huomattavasti kovemmin. Tähän asti on tullut seiskaa ja kutosta lukion kursseista... heh...

Englannin opiskelu ei kiinnosta enää ollenkaan, se kieli kun on jo niin perusteellisesti opittu että en voi enää oppia kuin jotain täysin turhia sanoja. Kaikista kolmesta kurssista kymppi tähän asti, syksystä alkaen käyn varmaankin nelosen, vitosen ja kutosen itsenäisesti... eli siis lukaisen kappaleiden sanastot läpi päivää ennen koetta ja käyn tekemässä kokeen koululla ;)

Syksyllä alkaa espanjan ja Italian opinnot. Nämä on onneksi eri jaksoissa joten sekaannuksia ei paljon luulisi tulevan...

Edited by Thatzright on 23 May 2009 at 3:38pm

1 person has voted this message usefulKurkko
Diglot
Newbie
Finland
Joined 5410 days ago

21 posts - 23 votes
Studies: Swedish, Finnish*, English
Studies: German, Dutch, Danish, Icelandic

 
 Message 156 of 270
21 June 2009 at 6:28pm | IP Logged 
Ohoho~ Ketju suomeksi!

Eli hei, minäkin olen suomalainen ja kovin kiinnostunut kielistä. Peruskoulu ja lukio on käyty, ja nyt olen opiskelemassa datanomiksi( ja toivon saavani töitä ulkomailta, tämä Suomi kun on vähän turhan kallis maa). Tällä hetkellä parantelen erityisesti englantiani ja ruotsiani, sekä myös opiskelen islantia. Kesätöitä en saanut, eli työkokemusta olen Islannista hakemassa vapaaehtoistyöllä. Satuin löytämään työleirin, jonka nimi taisi olla "Learn Icelandic in Iceland" ja siitä se sitten lähti. ;D
Nyt hikipäissäni yritän opetella islannin alkeita, etten ihan tietämättömänä lähde matkaan. Täytyyhän tilaisuus käyttää hyödyllisesti ja katsoa kuinka pitkään maassa pärjää pelkällä islannilla.

Ranskaa, saksaa ja italiaakin olisi jossain vaiheessa tarkoitus oppia tietenkin. Mutta ensin valloitetaan Pohjoismaat. Sitten Eurooppa. Ja jos aikaa vielä jää, niin koko maailma!

Suuret tavoitteet? Voi olla. ;)

Edited by Kurkko on 21 June 2009 at 6:32pm

1 person has voted this message useful

Hencke
Tetraglot
Moderator
Spain
Joined 6629 days ago

2340 posts - 2444 votes 
Speaks: Swedish*, Finnish, EnglishC2, Spanish
Studies: Mandarin
Personal Language Map

 
 Message 157 of 270
30 June 2009 at 10:13am | IP Logged 
Hienoa ja tervetuloa Kurkko.

Islanti on oikeastaan aika jännä kieli, etenkin siinä mielessä että se on muuttunut aika vähän viikinkien ajoilta. Minuakin on tehnyt joskus mieli kokeilla sitä mutta se taitaa jäädä, kun on niin paljon muuta kivaa maailmassa.
1 person has voted this message usefulSanna
Diglot
Newbie
Finland
Joined 5999 days ago

25 posts - 25 votes
Speaks: Finnish*, English
Studies: Italian, Swedish, Hungarian, French

 
 Message 158 of 270
30 June 2009 at 6:22pm | IP Logged 
Hei ja hyvää kesää vaan kaikille!
Islantia olen minäkin katsellut sillä silmällä Björkin lauluja kuunnellessani, mutta kiinnostus ei ole kasvanut!
Minun ainakin tekee mieli eri aikoina opiskella eri kieliä; milloin germaanisia ja milloin romaanisia yms. Nyt kielet, joita opiskelen koulussa, englantia lukuunottamatta, eivät kiinnosta tipan vertaa! Ja minulla myös, sakvaka, on ongelma sanojen kanssa. En oikein tiedä, kuinka opetella ja oppia niitä mukavasti!
Italian lukijoitahan tuntuu olevan, ei ihme, kun kieli on niin mukava. Ainakin aika mukava... voisin oikeastaan sanoa, että puhun mutten ymmärrä sitä!:)
Tsemppiä kaikille!
1 person has voted this message useful

Hencke
Tetraglot
Moderator
Spain
Joined 6629 days ago

2340 posts - 2444 votes 
Speaks: Swedish*, Finnish, EnglishC2, Spanish
Studies: Mandarin
Personal Language Map

 
 Message 159 of 270
30 June 2009 at 8:18pm | IP Logged 
Sanna wrote:
voisin oikeastaan sanoa, että puhun mutten ymmärrä sitä!:)
Tsemppiä kaikille!

Heh, sepä taitaakin olla ongelmallista. Tarvitset tulkin kertomaan sinulle mitä just olet sanonut :o).

Italiankin pitäisi oppia joskus vähän kunnommalla. Se kun olisi niin helppoa kun osaa jo espanjan. Mutta sama juttu siinä, on kaikkea muuta kivaa olemassa. Kunhan saa kiinan jotenkin käyttökelpoiselle tasolle ensin niin sitten katsotaan.

Edited by Hencke on 30 June 2009 at 8:18pm

1 person has voted this message usefulLinguistics
Diglot
Groupie
Finland
Joined 5363 days ago

59 posts - 62 votes 
Speaks: Mandarin*, English
Studies: German, Finnish

 
 Message 160 of 270
07 July 2009 at 4:37pm | IP Logged 
Suomalainen opiskelee kiinaa Espanjassa...Miksi?


1 person has voted this message usefulThis discussion contains 270 messages over 34 pages: << Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34  Next >>


Post ReplyPost New Topic Printable version Printable version

You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum


This page was generated in 0.3900 seconds.


DHTML Menu By Milonic JavaScript
Copyright 2024 FX Micheloud - All rights reserved
No part of this website may be copied by any means without my written authorization.