Register  Login  Active Topics  Maps  

Finnish thread

  Tags: Finnish
 Language Learning Forum : Skandinavisk & Nordisk Post Reply
270 messages over 34 pages: << Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 21 ... 33 34 Next >>


Hencke
Tetraglot
Moderator
Spain
Joined 6629 days ago

2340 posts - 2444 votes 
Speaks: Swedish*, Finnish, EnglishC2, Spanish
Studies: Mandarin
Personal Language Map

 
 Message 161 of 270
07 July 2009 at 8:23pm | IP Logged 
Linguistics wrote:
Suomalainen opiskelee kiinaa Espanjassa...Miksi?

Heh, no koska sitä on kätevintä opiskella siellä missä itse oleskelee ;o).

Ei mutta kirjoitin kyllä jossain säikeessä siitä mistä innostukseni kiinaan lähti.

Lyhyt versio on se, että kokemukseni kiinassa v2005, kun kävin työmatkalla, oli erikoinen siinä mielessä etten ymmärtänyt yhtikäs mitään mistään mitä ympärillä kuulin puhuttavan, enkä osannut lukea yhtään siitä mitä näki kirjoitettuna. En ole tottunut siihen ollenkaan joten vihastuin siitä, itselleni ennen kaikkea, ja päätin ottaa vähän selvää mistä siinä on kysymys.

Ei ollut mitään aikomusta ruveta sitä opiskelemaan, muuten vaan hankkia vähän perustietoa, joten rupesin kuukeloimaan niitä perusjuttuja jonkun verran yhtenä torstai-iltapäivänä, vähän samaan tapaan kuin joku joka luulee kokeilevansa huumeita "vain tämän kerran".

Eihän siitä sitten paluuta enää ollutkaan vaan jäin perusteellisesti kiikkiin, tosin miellyttävämmällä tavalla kuin huumeisiin mutta suunnilleen yhtä varmasti, ja nälkä vaan kasvaa syödessä edelleen.

Edited by Hencke on 07 July 2009 at 8:26pm

1 person has voted this message usefulLinguistics
Diglot
Groupie
Finland
Joined 5363 days ago

59 posts - 62 votes 
Speaks: Mandarin*, English
Studies: German, Finnish

 
 Message 162 of 270
08 July 2009 at 3:01pm | IP Logged 
Haha, toivon kiina ei ole myrkyllistä sientä sinulle!

Monta kiinalaisia asuvat Espanjassa, siis sinun täytyisin oppia kieltä varmasti. Onko minun järkeä suomeksi? :D
1 person has voted this message useful

Hencke
Tetraglot
Moderator
Spain
Joined 6629 days ago

2340 posts - 2444 votes 
Speaks: Swedish*, Finnish, EnglishC2, Spanish
Studies: Mandarin
Personal Language Map

 
 Message 163 of 270
09 July 2009 at 11:08am | IP Logged 
Hei Linguistics. Hyvinhän tuosta saa selvää. Jatka vaan samaan tyyliin !

Onhan se kiina vähän kuin myrkyllistä sientä, vaikka se on miellyttävää myrkkyä.
Espanjassa on paljon kiinalaisia kyllä, vaikka suurin osa ovat Zhejiang tai Fujian provinsseista lähtöisin, ja heidän mandariininmurteesta on aika vaikea päästä jyvälle kun on itse opiskellut vaan virallisen putonghua:n mukaisesti.

Mistä päin Kiinaa olet ? Kauanko olet ollut Suomessa ja opetellut suomea ?

1 person has voted this message usefulLinguistics
Diglot
Groupie
Finland
Joined 5363 days ago

59 posts - 62 votes 
Speaks: Mandarin*, English
Studies: German, Finnish

 
 Message 164 of 270
09 July 2009 at 2:58pm | IP Logged 
Aja. Suomen kieli on ihan värikäs!

Olen Pohjois-Kiinasta. Tulin Suomeen kaksi vuotta sitten, ja olen opetellut suomea puoli toista vuotta. Minun Suomen kurssin juuri loppui tänään. Me katsoimme "Kauas pilvet karkaavat" ja söimme kirsikoita kurssilla. :D
1 person has voted this message useful

Hencke
Tetraglot
Moderator
Spain
Joined 6629 days ago

2340 posts - 2444 votes 
Speaks: Swedish*, Finnish, EnglishC2, Spanish
Studies: Mandarin
Personal Language Map

 
 Message 165 of 270
09 July 2009 at 11:59pm | IP Logged 
Niin, tuo Kauas pilvet karkaavat on tosiaan eräs mielikappaleitani Rauli "Badding" Somerjoen tuotannosta.

Todella hieno biisi, ja se olikin yhdessä Aki Kaurismäen filmissä taustamusiikkina. Ne filmit on kyllä mielenkiintoisia muttei ehkä kaikkein sopivimpia kielenopiskelussa koska niissä kai saa joskus odottaa varttitunnin verran ennenkuin kukaan mitään päästää suustaan.

Mies vailla menneisyyttä on näytetty täällä yhdella kaapelikanavalla lukuisia kertoja viime kuukausien aikana. Minä aina sorrun katsomaan sitä uudestaan, siinä on sitä jotain johon ei kyllästy, ehkä osaksi juuri taustamusiikki jonka tahdissa aina rupeaa menneitä haikailemaan. Ja samoin Annikki Tähden esitys siinä samaisessa kuvassa.

Edited by Hencke on 10 July 2009 at 12:02am

1 person has voted this message usefulTomboy
Diglot
Newbie
Finland
Joined 5314 days ago

17 posts - 17 votes
Speaks: Finnish*, English
Studies: Swedish

 
 Message 166 of 270
22 August 2009 at 4:53pm | IP Logged 
No moi. Päätin minäkin tänne kirjoittaa, ja esitellä itseni näin kun ei ole muuta tekemistä juuri nyt (äsken opiskelin ruotsia ja nyt ei taas jaksa vähään aikaan opiskella).

Siis, ensimmäinen kysymys, voiko tässä tredissä kirjoittaa suomea kuten sitä puhutaan, vai onko parempi pidättäytyä kirjakielisessä ulosannissa?

Niin, olen tosiaan Tomboy, ja kielet ovat minua kiinnostaneet todella pitkään jo. Flirttaillut olen useiden eri kielien kanssa, mutta varsinaisesti vakavasti opiskellut en ole kuin englantia - ja nyt ruotsia. Tarkoitus olisi tulevaisuudessa ruotsin kielen jälkeen kokeilla jotain muuta kieltä myös. Eniten kiinnostaisi opiskella venäjää tai sitten mandariinikiinaa (heh, olen kateellinen kaikille niille jotka ovat opiskelleet kiinaa ja päässeet siinä pitkälle :P). Mutta ensin pitää hoitaa ruotsin kieli kuntoon.

Mitä muuta, onhan se hienoa että netistä löytyy keskustelufoorumi kielistä kiinnostuneille, joka vielä toimii ja jonne kirjoitetaan aktiivisesti :) Eipä minulla taida muuta asiaa olla, joten... noh, en tiedä viitsiikö hyvää kesää enää tässä vaiheessa toivottaa, mutta toivotan hyvää päivänjatkoa joka tapauksessa kaikille :D
1 person has voted this message useful

Hencke
Tetraglot
Moderator
Spain
Joined 6629 days ago

2340 posts - 2444 votes 
Speaks: Swedish*, Finnish, EnglishC2, Spanish
Studies: Mandarin
Personal Language Map

 
 Message 167 of 270
22 August 2009 at 11:28pm | IP Logged 
Tervetuloa mukaan Tomboy, ja lykkyä ruotsinopiskelussa.

Kyllä tänne saa kirjoittaa suurin piirtein mihin tyyliin lystää. Jos luet säiettä vähän takaperin niin näet että sen vaiherikkaan historian aikana täällä on viännetty sekä savvoo että stadia, eli siitä vaan. Tyylin voi valita vapaasti maun tai mielialan mukaan.

Tänne Espanjaan sopii hyvin toivotella vielä hyvää kesän jatkoa. Ei taida lämpötila laskea alle kolmenkymmenen vielä viikkoihin. Kaikkea hyvää vaan ja jatkoja.
1 person has voted this message usefulElwing
Tetraglot
Groupie
United Kingdom
Joined 5243 days ago

43 posts - 51 votes 
Speaks: Swedish, Finnish*, English, French
Studies: Norwegian

 
 Message 168 of 270
26 October 2009 at 6:39pm | IP Logged 
Mun pitää kyllä nyt kirjottaa tänne. Liityin nimittäin vasta ihan just vaikka olenkin tätä foorumia vaklannut jo jonkun aikaa (ja tuntuu ihan hölmöltä alkaa kirjottaa tänne suomeks). Alunperin olen Helsingistä mutta asun Lontoossa nyt neljättä vuotta ja suoritan täällä lukio-opintoja.
Kielet on aina kiinnostaneet. En oikeastaan ole mikään kovin innokas puhuja mutta tykkään opiskella kieliä ihan vaan lukemisen ja ymmärtämisen kannalta. Nyt kun olen oppinut englannin sellaiselle tasolle, että kirjoitan paremmin kuin luokkakaverini (jotka puhuvat englantia äidinkielenään) ja puhun ja ymmärrän yhtä hyvin kuin he, olen lähtenyt etsimään uusia haasteita.
Ruotsin kielen preppaaminen on prosessissa (puhun sitä nuorempana niin sujuvasti että jopa suomenruotsalaiset luulivat sen olevan äidinkieleni) sillä olen harkinnut lähteväni Ruotsiin yliopistoon. Skandinaaviset kielet kiinnostavat kovasti muutenkin, joten olen opetellut norjaa jo muutaman kuukauden. Myös Sindarinia (yksi Taru Sormusten Herran haltiakielistä) olen opiskellut jonkin aikaa, se kuulostaa tosi kauniilta ja kielioppi on jotenkin tosi hienoa minun mielestäni.
Joskus myöhemmin haluaisin oppia saksaa myös, ihan vaan että olisi joku toinen 'hyödyllinen' kieli kun en noista romanttisista kielistä kovinkaan paljon perusta vaikka ranskaa olenkin lukenut melko kauan.


1 person has voted this message usefulThis discussion contains 270 messages over 34 pages: << Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34  Next >>


Post ReplyPost New Topic Printable version Printable version

You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum


This page was generated in 15.1570 seconds.


DHTML Menu By Milonic JavaScript
Copyright 2024 FX Micheloud - All rights reserved
No part of this website may be copied by any means without my written authorization.