231 messages over 29 pages: << Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 15 ... 28 29 Next >>
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 113 of 231 28 August 2010 at 3:36pm | IP Logged |
Samedi, le 28 aout 2010
FRA: SPAGHETTI AUX COURGETTES ET AU FROMMAGE
C'est une recette très facile a cuisiner avec peu d'ingredients.
Voici les ingredients:
- 300g de spaghetti
- 400g de petites courgettes
- 1 gousse d'ail
- 30 g de frommage râpé (J'ai acheté du "Gran Padano" râpé)
- 40 g d'huile d'olive vierge extra
- sel et poivre
- (J'ai utlilisé un peu de bouillon de légumes)
Si on a peu de temps où peu d'argent, un repas comme ça est idéal à cuisiner et delicieux à manger. Alors bon appetit!
Fasulye
Edited by Fasulye on 28 August 2010 at 7:37pm
1 person has voted this message useful
|
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 114 of 231 02 September 2010 at 6:45pm | IP Logged |
Vendredi, 02 spetembre 2010
LA RATATOUILLE
Ce repas est connu de la sud de la France et on peut très bein le combiner avec une portion de riz.
Les ingredients:
- 2 courgettes
- 1 poivron rouge
- 1 poivron vert
- 1 aubergine
- 4 tomates
- 1 oignon
- du thym
- du persil
- de la basilie
- sel et poivre
- huile d'olive
- (bouillon de légumes)
Donc j'ai cuisiné tout cela avec du riz (la sorte "Langkorn- und Wildreis"). Sans problèmes je peux manger 3 jours de cette quantité. C'est bien delicieux!
Fasulye
1 person has voted this message useful
| mirab3lla Triglot Senior Member United Kingdom lang-8.com/220477Registered users can see my Skype Name Joined 5443 days ago 161 posts - 229 votes Speaks: Romanian*, EnglishC2, German Studies: Spanish, FrenchB1, Mandarin
| Message 115 of 231 02 September 2010 at 8:10pm | IP Logged |
Fasulye, ich will Sie für Alles gratulieren, besonders für das gesundes Essen die Sie kochen ( ich bin auch eine Vegetarierin).
Hier ist ein kleines rumänisches Rezept: (erst auf Rumänisch, und dann auf Englisch übersetzt):
Salată de vinete
vinete
ulei
maioneză
ceapă
opțional usturoi
Vinetele se coc până când se arde coaja, iar apoi sunt curățate și tocate mărunt. Sunt amestecate ulterior cu ulei (de floarea-soarelui, de măsline) sau maioneză și cu ceapă tocată foarte mărunt. Se adaugă și sare după gust. Un ingredient opțional este usturoiul.
Eggplant Salad
eggplants
oil
mayonnaise
onion
garlic (at will)
The eggplants are baked until their skin turns gets burnt, peeled and then chopped. They are mixed with oil ( sunflower, or olive oil) or mayonnaise and with chopped onion. You can also put salt if you will. Garlic is an optional ingredient.
I hope it will suit your culinar taste as it is a very simple recipe. Falls Sie andere rumäniche Rezepte lesen würden, sagen Sie mich und ich werde mehr schreiben.
Bon appétit!
The foto was a bit too large, EDIT, Fasulye.
La ensalada se suele comer con pan.
PS: Ich habe einmal gelesen dass "Fasulye" das türkisches Wort für Bohne ist. Haben Sie gewusst dass das rumänisches Wort ("fasole") sehr ähnlich ist?
Edited by Fasulye on 08 September 2010 at 1:31pm
2 persons have voted this message useful
|
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 116 of 231 03 September 2010 at 9:13am | IP Logged |
Vielen Dank für das rumänische Rezept, mirab3lla!
Ja, das türkische Wort für Bohne "fasulye" ist ähnlich in anderen Sprachen, nicht nur auf Rumänisch. Zum Beispiel auf Esperanto heißt es "fazeolo".
Interessant, wie die Zutaten auf Rumänisch heißen.
Ich mag leider keine Mayonaise essen, aber auch auch ohne sie lässt sich der Salat gut kochen. Nur müsste ich dafür Brot einkaufen.
Isst man diesen Salat warm oder kalt?
Weitere zweisprachige (oder mehrsprachige) Rezepte sind gerne willkommen.
Danke für das deutliche Foto, das hilft meinem Vorstellungsvermögen.
Hättest du die Möglichkeit, das Foto zu verkleinern? Wenn die Fotos zu groß sind, wird dadurch das Forum verlangsamt.
Fasulye
Edited by Fasulye on 04 September 2010 at 5:28pm
1 person has voted this message useful
| mirab3lla Triglot Senior Member United Kingdom lang-8.com/220477Registered users can see my Skype Name Joined 5443 days ago 161 posts - 229 votes Speaks: Romanian*, EnglishC2, German Studies: Spanish, FrenchB1, Mandarin
| Message 117 of 231 04 September 2010 at 4:58pm | IP Logged |
Ich freue mich darauf, dass Sie meine Antowrt als interessant betrachten.
Leider, das Foto habe ich aus Wikipedia genommen, und weiss nicht, ob ich es verkleinern kann. Aber Sie haben es gesehen, und jetzt können Sie es löschen (als ich sehe dass Sie eine Moderatorin sind).
Den Salat isst man kalt.
Falls Sie keine Mayonaise essen möchten und kein Brot zu Hause haben, habe ich ein neues Rezept dafür.
Romanian Style Polenta * Mămăligă
water
corn meal
salt
Boil water and salt in a pot. When water is boiling, gradually add corn meal while stirring the mixture with a whisk.
Stop adding corn meal when the mixture is considerably thick, though still liquid.
Continue to simmer for about 10-15 minutes, with caution since the mixture bubbles up and splatters hot polenta around.Remove from the heat and serve with your favorite dish.
apă
mălai
sare
Apa şi sarea se pun la fiert într-o oală. Când începe apa să fiarbă, se adaugă încet făina de mălai, amestecându-se cu un tel în acelaşi timp. Atunci când amestecul este destul de gros, însă încă lichid, se va opri adăugarea de mălai. Se mai fierbe la foc mic pentru încă 10-15 minute, dar cu atenţie, căci mămăliga face balonaşe, care împrăştie amestec fierbinte. Se ia de pe foc şi se serveşte drept garnitură la mâncarea preferată.
Sie können es mit Käse oder Milch essen, aber auch mit gekochte Pilze oder als Garnitur für andere Speise. Es ist fast wie ein Brot! Meine Mutter magt es mit Milch und süße Käse (und sie steckt es in der Backröhre, aber ich weiss das genaues Rezept nicht). In manche Regionen vom Land, schneidet man Polenta mit Garn, aber mit dem Messer ist es auch gut.
Und hier ist ein Bild. Guten Appetit!
1 person has voted this message useful
|
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 118 of 231 04 September 2010 at 5:34pm | IP Logged |
EGGPLANT SALAD = AUBERGINENSALAT
DE: Ich möchte den "Eggplant Salad" gerne mal ausprobieren. Nach meiner Technik würde ich Zwiebeln und Koblauch mit Olivenöl anbraten, danach die Auberginenscheiben hinzufügen und das kochen. Am Schluss alles nochmal pürieren und etwas salzen und pfeffern. Dann alles kalt werden lassen und auf Brot schmieren. So müsste das gehen.
Nächste Woche kann ich es ausprobieren...
Heute habe ich den Salat gekocht und auf Bauernbrot geschmiert. Sieht das fertige Gericht nicht lecker aus? Ohne Mayonaise, natürlich.
Fasulye
Edited by Fasulye on 08 September 2010 at 1:29pm
1 person has voted this message useful
|
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 119 of 231 08 September 2010 at 1:36pm | IP Logged |
FOOD PHOTOS
I am amazed, how easy it is, to photograph a cooked meal! It doesn't run away like animals in the zoo and with a nicely decorated dish it looks delicious. If I have enough time, I will make more food photos from time to time, I promise...
Fasulye
Edited by Fasulye on 08 September 2010 at 1:38pm
1 person has voted this message useful
|
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 120 of 231 18 September 2010 at 11:03am | IP Logged |
Samedi, le 18 septembre 2010
Aujourd'hui je vais cuisiner cette soupe:
CREME DE COURGETTES:
Voici les ingrédients:
- 1 kg de courgettes
- 1 oignon
- 1 L de bouillon de légumes
- 1/2 pot de yaourt de lait entier
- persil haché
- sel et poivre
- 30 g d'huile d'olive vierge extra
Maintenant j'ai mangé cette soupe délicieuse. Elle était facile et rapide à cuisiner.
Alors, bon appetit!
Fasulye
Edited by Fasulye on 18 September 2010 at 1:19pm
1 person has voted this message useful
|
You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum
This page was generated in 0.4688 seconds.
DHTML Menu By Milonic JavaScript
|