231 messages over 29 pages: << Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 28 29
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 225 of 231 13 July 2012 at 1:48pm | IP Logged |
Hoy tengo una variación de una nueva receta:
CAZUELA DE VERDURAS CON RIZO
Los ingredientes para 4 personas:
- 500 g de tomates
- 500 g de calabacines
- 2 "Kochbeutel" de rizo para 4 personas
- 2 - 3 cebollas
- 3 cucharadas de aceite
- 1 ayran turco de 250 ml
- 30 g de queso parmesano rallado
- albahaca (= das Basilikum)
- sal y pimienta
!Hasta luego!
Fasulye
Edited by Fasulye on 13 July 2012 at 1:55pm
1 person has voted this message useful
| Teango Triglot Winner TAC 2010 & 2012 Senior Member United States teango.wordpress.comRegistered users can see my Skype Name Joined 5556 days ago 2210 posts - 3734 votes Speaks: English*, German, Russian Studies: Hawaiian, French, Toki Pona
| Message 226 of 231 13 July 2012 at 2:05pm | IP Logged |
You must be psychic Fasulye...you've done it again, I was just on my way to the kitchen! I think I'll knock up a quick Spanish omelette now, before settling into my Irish studies, and bring my macbook along to listen to your videos for some bonus German practice. :)
Edited by Teango on 13 July 2012 at 2:05pm
1 person has voted this message useful
|
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 227 of 231 13 July 2012 at 2:15pm | IP Logged |
Ja, Teango! Während du auf dem Weg zur Küche warst, war ich selbst bereits am Kochen und habe eben zwischendurch das von mir abgewandelte Rezept hier im Log gepostet! Es schmeckt lecker und man kann natürlich etwas varieren, indem man sich eine Reissorte nach dem eigenen Geschmack aussucht. Ich habe heute mal "Spitzen Langkorn Reis" genommen.
Übrigens hat Mae mir mit ihrer Korrektur auf die Finger getickt: In einem spanischen Rezept hatte ich als Zutat "pimiento azul" stehen, was auf Deutsch "blaue Paprika" heißt. Diesen Fehler habe natürlich jetzt schnell verbessert.
Fasulye
Edited by Fasulye on 13 July 2012 at 5:45pm
1 person has voted this message useful
|
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 228 of 231 21 July 2012 at 2:47pm | IP Logged |
Samstag, den 21. Juli 2012
WIRSINGSUPPE
Ich hatte einen halben Wirsingkohl geschenkt bekommen und deswegen musste ich ein Rezept mit Wirsing auswáhlen. Ich habe eins gefunden und die Suppe gekocht, nur bin ich nicht ganz zufrieden damit. Morgen werde ich zu der Suppe noch etwas hinzufügen und erst dann werde ich hier die Zutatenliste zusammen stellen.
Bis morgen also!
Fasulye
Edited by Fasulye on 11 August 2012 at 4:04pm
1 person has voted this message useful
|
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 229 of 231 22 July 2012 at 3:54pm | IP Logged |
Sonntag, den 22. Juli 2012
Also, jetzt kommt sie, die:
WIRSINGKOHLSUPPE MIT KARTOFFELN
Die Zutaten für 4 Personen:
- 1/2 Wirsingkohl
- 2 große Kartoffeln
- 3 Knoblauchzehen
- 1 L Gemüsebrühe
- 3 EL OLivenöl
- Salz und Pfeffer
- 100 g geriebener Käse zum Darüberstreuen
MEINE TIPPS:
Auf jeden Fall Kartoffeln zu der Suppe hinzufügen, sonst ist die Suppe zu wässrig / dünn.
Bitte nicht den geriebenen Käse in die kochende Suppe schütten, sonst klebt der nämlich überall fest an sämtlichen Löffeln und auch im Mund selbst.
Leider hatte ich den Fehler gemacht, dass ich den Käse in die Suppe geschüttet hatte, aber aus Schaden wird man ja bekanntlich klug!
Fasulye
Edited by Fasulye on 22 July 2012 at 4:15pm
1 person has voted this message useful
|
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 230 of 231 29 July 2012 at 4:30pm | IP Logged |
Zondag, 29 juli 2012
Een zelfgemaakt recept van mij:
PAPRIKA, COURGETTES EN TOMATEN MIX
De ingredienten:
- 2 kookzakken (= Kochbeutel) rijst met lange korrels
- 2 kleine of 1 grote courgette
- 1 gele paprika
- 4 hele grote tomaten
- bosuitjes of twee uien
- groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- zout en peper
- basilicum
Bij zo'n gerecht kook ik de rijst in kokend water altijd apart voor 20 minuten. Later kook ik de groentes en tenslotte mix ik de rijst erbij.
De tomaten zijn heel belangrijk, want anders smaakt dit gerecht niet sappig.
EET SMAKELIJK!
Fasulye
Edited by Fasulye on 29 July 2012 at 4:33pm
1 person has voted this message useful
|
Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 231 of 231 11 August 2012 at 2:12pm | IP Logged |
Saturday, 11 August 2012
My own creation: KOHLRABI-POTATO SOUP WITH PEPPERS
The ingredients:
- 2 kohlrabis
- 5 middle-sized potatoes
- 1 red bell pepper
- 1 yellow bell pepper
- 1 or 2 onions
- vegetable stock
- pepper and salt
- parsley (= Petersilie)
- chives (= Schnittlauch)
Kohlrabis, which I have used for cooking for the first time today, are very popular in Germany. Their taste is very different in the raw and the cooked form. I like them cooked. It's a delicious soup!
Have a nice meal!
Fasulye
Edited by Fasulye on 12 August 2012 at 12:34pm
1 person has voted this message useful
|
If you wish to post a reply to this topic you must first login. If you are not already registered you must first register
You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum
This page was generated in 0.4844 seconds.
DHTML Menu By Milonic JavaScript
|