Fasulye Heptaglot Winner TAC 2012 Moderator Germany fasulyespolyglotblog Joined 5847 days ago 5460 posts - 6006 votes 1 sounds Speaks: German*, DutchC1, EnglishB2, French, Italian, Spanish, Esperanto Studies: Latin, Danish, Norwegian, Turkish Personal Language Map
| Message 57 of 108 07 July 2010 at 8:33am | IP Logged |
Darci wrote:
Merhaba Arkadaşlar
Ben de Tercümanlık bölümünden yeni mezun olmuş biriyim. İngilizcem gayet iyidir. Ama
almancamı da iyi bir hale getirmem lazım.
Türkçe konusunda yardım isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.
Teşekkürler. |
|
|
Ben Almanim ve Türkçe ögreniyorum. Ingilizcem de iyidir, fakat Türkçem "beginner level". Türkçe konusmak bana çok zor, çünkü Türk süpermarketinde Türkler benimle her zaman sadece Almanca konusmak istiyor, maalesef.
Fasulye
Edited by Fasulye on 07 July 2010 at 8:34am
1 person has voted this message useful
|
Ertan Newbie Turkey Joined 5237 days ago 15 posts - 16 votes Speaks: Turkish* Studies: English
| Message 58 of 108 24 July 2010 at 5:23pm | IP Logged |
Sanırım birbirimizle yardımlaşarak daha iyi öğrenebiliriz.Orta derecede ingilizce biliyorum ve rusça öğrenmeye başladım.Türkçeyle ilgili elimden geldiği kadar yardım etmek isterim.
|
Lakkhamu Diglot Groupie Turkey Joined 5244 days ago 63 posts - 65 votes Speaks: English, Turkish* Studies: Latin, German, Russian
| Message 59 of 108 24 July 2010 at 5:48pm | IP Logged |
İngilizcen ne kadar iyi, Ertan? Bence orta düzey konuşma seviyesine gelene kadar Rusça'ya başlama, çünkü İngilizce bence en önemli dil olarak mutlaka ustalaşılması gereken bir konu. Örneğin bu sayfanın dil seçmedeki sayfaları (Almanca, İngilizce gibi profiller) anlayabiliyor musun?
|
Ertan Newbie Turkey Joined 5237 days ago 15 posts - 16 votes Speaks: Turkish* Studies: English
| Message 60 of 108 25 July 2010 at 3:43pm | IP Logged |
Rusçaya çalışmaya başlayalı fazla olmadı ve onda yavaş yvaş ilerlemeyi düşünüyorum.İngilizcede ise kelime eksiğim olduğunu düşünüyorum ve tabii bir de konuşacak veya yazışacak insanların azlığı yüzünden pratikle ilgili ufak tefek sorunlarım mevcut ama bunları aşmaya çalışıyorum.Ayrıca okulda başlangıç seviyesinde almanca görüyoruz ama artikel ezberleme sağolsun onunla aram pek iyi değil.
|
Turek Newbie Germany Joined 5178 days ago 3 posts - 3 votes Speaks: German*
| Message 61 of 108 21 September 2010 at 9:57pm | IP Logged |
Selam,
benim imlâmdan anlasilacagi gibi, türkiye'den yazmiyorum, ama burda türkce konusup, yazanlarla karsilasmanin ne güzel oldugunu ifade etmek istiyorum.Benim bir sorum olacakti: benim klavye,ingilizce/almanca harfler ile calisiyor. Bu durumda eksik kalan
"I"("gIrtlak"),"c"("Cimen") gibi harfleri nasil kullanima gecirebilirim?
|
daristani Senior Member United States Joined 7144 days ago 752 posts - 1661 votes Studies: Uzbek
| Message 62 of 108 21 September 2010 at 11:42pm | IP Logged |
Ingilizce/Almanca klavyelerde bulunmayan Turkce harfleri burada bulabilirsiniz:
http://www.lexilogos.com/clavier/turkce.htm
Mesajinizi kutunun icine yazarsiniz, ondan sonra kopya edip istediginiz yere (mesela, bu foruma) "paste" edebilirsiniz. (Ben bu mesajda kullanmadim, cunku bir az daha zaman alir, ama dogru Turkce yazmak istediginizde nisbeten kolay olur.)
|
| Message 63 of 108 24 September 2010 at 7:59pm | IP Logged |
Aslında Türkçe bölümünde bayadır bir hareketlilik yok ama arada bişeyler yazsak iyi olacak bu arada hoşgeldin Turek.
|
Turek Newbie Germany Joined 5178 days ago 3 posts - 3 votes Speaks: German*
| Message 64 of 108 26 September 2010 at 8:08pm | IP Logged |
Ertan wrote:
Aslında Türkçe bölümünde bayadır bir hareketlilik yok ama arada bişeyler yazsak iyi olacak bu arada hoşgeldin Turek. |
|
|
Hoşbulduk Ertan kardeş.
|