1549 messages over 194 pages: << Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 164 ... 193 194 Next >>
Puppancs Diglot Newbie Hungary Joined 4559 days ago 20 posts - 34 votes Speaks: Hungarian*, English Studies: Japanese, Polish
| Message 1305 of 1549 03 June 2012 at 8:55pm | IP Logged |
Én budapesti vagyok, de laktam Angliában is. Most Magyarországon vagyok, de lehet, hogy visszamegyek. ;)
Sajnos nem beszélek túl jól angolul, de elég sok mindent megértek.
Egy ideje lengyelül tanulok; kint voltak lengyel barátaim.
Eleinte nagyon nehezen ment, de amióta szereztem egy jó könyvet, azóta sokkal-sokkal könnyebb. Persze még így is nagyon az elején vagyok, de azért egy-két szót megértek a rádióból. ;)
1 person has voted this message useful
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1306 of 1549 03 June 2012 at 9:11pm | IP Logged |
hribecek wrote:
maxval wrote:
Nem, nem lehet itt ezt a szót használni. Ez nem veszekedés, hanem harc. |
|
|
Mit jelent "veszekedik"? Azt hittem, hogy "fight"? Jelenti, példa hogy, valaki
veszekedik egy tankban, vagy jelenti "veszekedik" ugyanazt, mint "verekedik" (argue??)?
|
|
|
Amikor te az egyik filmet akarod megnézni a moziban, a feleséged meg a másikat, s nem
tudtok megállapodni hosszasan, majd mindketten mérgesek lesztek, akkor az egy veszekedés.
De amikor a rendőrök akciót hajtanak végre gyanúsítottak ellen, s tűzharc alakul ki, az
már nem veszekedés, hanem harc.
2 persons have voted this message useful
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1307 of 1549 03 June 2012 at 9:53pm | IP Logged |
maxval wrote:
hribecek wrote:
maxval wrote:
|
|
veszekedik egy tankban, vagy jelenti "veszekedik" ugyanazt, mint "verekedik" (argue??)?
|
|
|
Amikor te az egyik filmet akarod megnézni a moziban, a feleséged meg a másikat, s nem
tudtok megállapodni hosszasan, majd mindketten mérgesek lesztek, akkor az egy veszekedés.
De amikor a rendőrök akciót hajtanak végre gyanúsítottak ellen, s tűzharc alakul ki, az
már nem veszekedés, hanem harc. |
|
|
Köszönöm, és mit jelent "verekedik"? Ugyanazt, mint "veszekedik"?
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1308 of 1549 03 June 2012 at 9:57pm | IP Logged |
hribecek wrote:
maxval wrote:
hribecek wrote:
maxval wrote:
|
|
|
|
|
tudtok megállapodni hosszasan, majd mindketten mérgesek lesztek, akkor az egy
veszekedés.
már nem veszekedés, hanem harc. |
|
|
Köszönöm, és mit jelent "verekedik"? Ugyanazt,
mint "veszekedik"?
|
|
|
A verekedés az, amikor van fizikai kontaktus is, pl. pofon, ütések, stb.
2 persons have voted this message useful
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1309 of 1549 03 June 2012 at 10:04pm | IP Logged |
Puppancs wrote:
Én budapesti vagyok, de laktam Angliában is. Most Magyarországon vagyok, de lehet, hogy visszamegyek. ;)
Eleinte nagyon nehezen ment, de amióta szereztem egy jó könyvet, azóta sokkal-sokkal könnyebb. Persze még így is nagyon az elején vagyok, de azért egy-két szót megértek a rádióból. ;) |
|
|
Hol laktál Angliában? Tunbridge Wellsből vagyok, egy város London és Brighton között, ötven kilométerre Londonból.
Én is most tanulok lengyelül, nekem megy elég könnyen, mert már tudok csehül és a lengyel nagyon hasonló a csehhez. Sajnos a magyar nyelv nem megy könnyen nekem, kell tanulnom sokat, legalább valamit csinálok magyarul minden nap, mert azt hiszem, hogy másként gyorsan elfelejteném.
| Puppancs Diglot Newbie Hungary Joined 4559 days ago 20 posts - 34 votes Speaks: Hungarian*, English Studies: Japanese, Polish
| Message 1310 of 1549 03 June 2012 at 10:24pm | IP Logged |
hribecek wrote:
Hol laktál Angliában? Tunbridge Wellsből vagyok, egy város London és Brighton között, ötven kilométerre Londonból.
Én is most tanulok lengyelül, nekem megy elég könnyen, mert már tudok csehül és a lengyel nagyon hasonló a csehhez. Sajnos a magyar nyelv nem megy könnyen nekem, kell tanulnom sokat, legalább valamit csinálok magyarul minden nap, mert azt hiszem, hogy másként gyorsan elfelejteném. |
|
|
Leatherheadben, egy város London és Brighton között, 25 mérföldre Londontól. xD
Vicces, mert ez a Tunbridge Wells egyáltalán nem ismerős, pedig a vonatozás miatt nagyjából ismerem a környéket, Brightonban is voltam. Te biztos ismered Leatherheadet; ha mégsem, Dorking és Sutton között van.
Hát ja, a csehvel biztos nem nehéz a lengyel, véletlenül láttam az Eurovíziós Dalfesztivál döntöjét, vicces volt, hogy minden második ország úgy jelentkezett be, hogy "Dzień dobry!".
Még a Three Bridges nevű megállóra is emlékszem, úgyhogy most már muszáj lesz leellenőriznem Turnbridge Wellset.
Edited by Puppancs on 03 June 2012 at 10:25pm
| Message 1311 of 1549 04 June 2012 at 6:48am | IP Logged |
hribecek wrote:
Puppancs wrote:
Én budapesti vagyok, de laktam Angliában is. Most
Magyarországon vagyok, de lehet, hogy visszamegyek. ;)
Eleinte nagyon nehezen ment, de amióta szereztem egy jó könyvet, azóta sokkal-sokkal
könnyebb. Persze még így is nagyon az elején vagyok, de azért egy-két szót megértek a
rádióból. ;) |
|
|
Hol laktál Angliában? Tunbridge Wellsből vagyok, egy város London és Brighton között,
ötven kilométerre Londonból.
Én is most tanulok lengyelül, nekem megy elég könnyen, mert már tudok csehül és a
lengyel nagyon hasonló a csehhez. Sajnos a magyar nyelv nem megy könnyen nekem, kell
tanulnom sokat, legalább valamit csinálok magyarul minden nap, mert azt hiszem, hogy
másként gyorsan elfelejteném. |
|
|
Itt
kerestelek, de nem találtalak... :-)))
Edited by maxval on 04 June 2012 at 6:48am
| Message 1312 of 1549 04 June 2012 at 12:27pm | IP Logged |
maxval wrote:
Itt
kerestelek, de nem találtalak... :-))) |
|
|
Sajnos az emberek, akik írták ezt a listát, még nem ismerik a híres Tunbrige Wellsit, aki lakik csehországban és tanul magyarul. Talán néhány év múlva azt megtudják! :)))
|
You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum
This page was generated in 0.4375 seconds.
DHTML Menu By Milonic JavaScript
|