1549 messages over 194 pages: << Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 135 ... 193 194 Next >>
hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1073 of 1549 07 February 2012 at 3:34pm | IP Logged |
I also forgot to ask about "megkerüli", does it mean bypasses?
Edited by hribecek on 07 February 2012 at 3:34pm
1 person has voted this message useful
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1074 of 1549 07 February 2012 at 4:19pm | IP Logged |
hribecek wrote:
I also forgot to ask about "megkerüli", does it mean bypasses? |
|
|
Yes.
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1075 of 1549 08 February 2012 at 12:42pm | IP Logged |
Segítség! Azt hiszem, hogy teljesen értem a feladványodat, de még nem megoldtam.
Melyik rész a legfontosabb a történetben? Le lehet fordítani a feladványt az angol nyelvbe, vagy a kulcs a magyar nyelv?
Természetesen, ötleteim vannak, de egyáltalán nem vagyok benne biztos.
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1076 of 1549 08 February 2012 at 2:16pm | IP Logged |
hribecek wrote:
Segítség! Azt hiszem, hogy teljesen értem a feladványodat, de még
nem megoldtam.
Melyik rész a legfontosabb a történetben? Le lehet fordítani a feladványt az angol
nyelvbe, vagy a kulcs a magyar nyelv?
Természetesen, ötleteim vannak, de egyáltalán nem vagyok benne biztos. |
|
|
Ha lefordítod angolra, az is jó. Nincs benne magyar nyelvi trükk. A "trükk" az, hogy
nézd végig a feltételeket és vedd észre, hogy az egyik másképp van fogalmazva, mint a
többi. Ha ezt meglátod, rá fogsz jönni.
Más trükk nincs benne. Minden szó azt jelenti amit jelent, azaz nem olyan mint a
"Friday
nevű ló" a te feladványodban, ahol az "on Friday" két dolgot jelentett. Itt ilyen
nincs. Csak a feltételeket kell végignézni és kiválasztani azt, mely különbözik az
összes többitől.
Egyébként kevés ember jön rá. Akinek eddig elmondtam, 10-ből átlag 1 ember jött rá. De
amikor megadtam a választ, a másik 9 is azonnal rájött és nagyot nevetett.
Edited by maxval on 08 February 2012 at 2:16pm
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1077 of 1549 09 February 2012 at 7:46am | IP Logged |
Ez a kutya teljesen normalis kutya?
Ki tiltja az átúszást?
Ez a folyó is teljesen normalis?
Miért három perc és nem példa négy vagy két perc? Ez fontos?
| Message 1078 of 1549 09 February 2012 at 7:58am | IP Logged |
hribecek wrote:
Ez a kutya teljesen normalis kutya? |
|
|
Igen.
A gazdája megtiltotta neki. Itt van a megoldás egyébként! Ezt gondold végig.
hribecek wrote:
Ez a folyó is teljesen normalis? |
|
|
Igen.
hribecek wrote:
Miért három perc és nem példa négy vagy két perc? Ez fontos? |
|
|
Nem ez nem fontos. Itt nincs semmilyen trükk.
| Message 1079 of 1549 09 February 2012 at 9:29am | IP Logged |
maxval wrote:
|
|
|
Ezért kérdeztem, nem tudtam, hogy a kutya tudja-e, hogy megtiltotta neki. Néhány kutya nagyon hallgatja a gazdáját! Tehát, a kutya átuszik, mert nem tudja, hogy megtiltotta neki, vagy ezért nincs egy ember ott és a kutya rossz (disobediant)!
| Message 1080 of 1549 09 February 2012 at 9:43am | IP Logged |
hribecek wrote:
maxval wrote:
|
|
|
Ezért kérdeztem, nem tudtam, hogy a kutya tudja-e, hogy megtiltotta neki. Néhány kutya nagyon hallgatja a gazdáját! Tehát, a kutya átuszik, mert nem tudja, hogy megtiltotta neki, vagy ezért nincs egy ember ott és a kutya rossz (disobediant)! |
|
|
Igen, ez a megoldás! A kutya átúszik. Nem fogad szót egyszerűen.
A feladatban a trükk az, hogy az összes többi feltétel "nem lehet", "nincs", stb. formában van megfogalmazva, míg ez csak úgy, hogy "megtiltották neki". Márpedig ha ez csak egy tiltás, akkor nem biztos, hogy a kutya szót is fogad.
Nagyon logikusan gondolkozol! Erre csak az emberek 10 %-a szokott rájönni.
|
You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum
This page was generated in 0.5781 seconds.
DHTML Menu By Milonic JavaScript
|