1549 messages over 194 pages: << Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 165 ... 193 194 Next >>
hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1313 of 1549 04 June 2012 at 12:42pm | IP Logged |
Puppancs wrote:
Leatherheadben, egy város London és Brighton között, 25 mérföldre Londontól. xD
Vicces, mert ez a Tunbridge Wells egyáltalán nem ismerős, pedig a vonatozás miatt nagyjából ismerem a környéket, Brightonban is voltam. Te biztos ismered Leatherheadet; ha mégsem, Dorking és Sutton között van.
Hát ja, a csehvel biztos nem nehéz a lengyel, véletlenül láttam az Eurovíziós Dalfesztivál döntöjét, vicces volt, hogy minden második ország úgy jelentkezett be, hogy "Dzień dobry!".
Még a Three Bridges nevű megállóra is emlékszem, úgyhogy most már muszáj lesz leellenőriznem Turnbridge Wellset. |
|
|
Ismerem a Leatherheadet, de azt hiszem, hogy csak a vonaton ott voltam is. Nem tudom, hogy szép hely-e, vagy nem-e???
Tunbridge Wells elég kellemes, függ attól, melyik részben. A régi rész elég szép és van sok kellemes park.
Voltam kétszer tavaly Budapesten és Pécsen voltam is, Pécs nagyon szép város és Budapest is tetszik, de inkább vagyok a kisebb városokban.
A városom ceshországban nagyon szerintem nagyon szép és csendes és nagyon tetszik. A neve Litoměřice az észak-csehországon, hatvan kilométerre Pragából.
1 person has voted this message useful
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1314 of 1549 04 June 2012 at 1:03pm | IP Logged |
hribecek wrote:
Puppancs wrote:
Leatherheadben, egy város London és Brighton között, 25 mérföldre Londontól. xD
Vicces, mert ez a Tunbridge Wells egyáltalán nem ismerős, pedig a vonatozás miatt
nagyjából ismerem a környéket, Brightonban is voltam. Te biztos ismered Leatherheadet;
ha mégsem, Dorking és Sutton között van.
Hát ja, a csehvel biztos nem nehéz a lengyel, véletlenül láttam az Eurovíziós
Dalfesztivál döntöjét, vicces volt, hogy minden második ország úgy jelentkezett be,
hogy "Dzień dobry!".
Még a Three Bridges nevű megállóra is emlékszem, úgyhogy most már muszáj lesz
leellenőriznem Turnbridge Wellset. |
|
|
Ismerem a Leatherheadet, de azt hiszem, hogy csak a vonaton ott voltam is. Nem tudom,
hogy szép hely-e, vagy nem-e???
Tunbridge Wells elég kellemes, függ attól, melyik részben. A régi rész elég szép és
van sok kellemes park.
Voltam kétszer tavaly Budapesten és Pécsen voltam is, Pécs nagyon szép város és
Budapest is tetszik, de inkább vagyok a kisebb városokban.
A városom ceshországban nagyon szerintem nagyon szép és csendes és nagyon tetszik. A
neve Litoměřice az észak-csehországon, hatvan kilométerre Pragából. |
|
|
Eddig azt hittem, Prágában laksz.
Én Csehországban csak Prágában jártam, sehol máshol. Egyébként Angliában is, ott is
csak Londonban, de ott nem egyszer, hanem háromszor.
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1315 of 1549 04 June 2012 at 7:47pm | IP Logged |
maxval wrote:
Én Csehországban csak Prágában jártam, sehol máshol. Egyébként Angliában is, ott is
csak Londonban, de ott nem egyszer, hanem háromszor. |
|
|
Hol laksz Bulgariában? Sofiában?
Prágába járok csak kétszer vagy háromszor egy évben. Én nem tudnék lakni nagy városban.
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1316 of 1549 04 June 2012 at 7:59pm | IP Logged |
hribecek wrote:
maxval wrote:
csak Londonban, de ott nem egyszer, hanem háromszor. |
|
|
Hol laksz Bulgariában? Sofiában?
Prágába járok csak kétszer vagy háromszor egy évben. Én nem tudnék lakni nagy városban.
|
|
|
Igen, Szófiában. Egyébként Szófiának van régi magyar neve is, Szeredőc, de nincs
használatban kb. 300 éve. A legtöbb magyar nem is ismeri a Szeredőc nevet.
2 persons have voted this message useful
| Puppancs Diglot Newbie Hungary Joined 4559 days ago 20 posts - 34 votes Speaks: Hungarian*, English Studies: Japanese, Polish
| Message 1317 of 1549 04 June 2012 at 10:43pm | IP Logged |
hribecek wrote:
Ismerem a Leatherheadet, de azt hiszem, hogy csak a vonaton ott voltam is. Nem tudom, hogy szép hely-e, vagy nem-e???
Tunbridge Wells elég kellemes, függ attól, melyik részben. A régi rész elég szép és van sok kellemes park.
Voltam kétszer tavaly Budapesten és Pécsen voltam is, Pécs nagyon szép város és Budapest is tetszik, de inkább vagyok a kisebb városokban.
A városom ceshországban nagyon szerintem nagyon szép és csendes és nagyon tetszik. A neve Litoměřice az észak-csehországon, hatvan kilométerre Pragából. |
|
|
Leatherhead nagyon szép szerintem, én nagyon szerettem. Sőt, amióta eljöttem onnan, honvágyam van. Amúgy nem egy nagy város, elvileg tízezer lakosa van és 20 perc gyalog egyik végéből a másikba elérni. Megnéztem Tunbridge Wellset a térképen, hát igen, Redhillnél nemigen voltam keletebbre. Amúgy relatív sok helyen voltam, amíg nem volt rendes állásom, sokat vonatozgattam a környéken.
Azt nem sorolom fel, Magyarországon milyen helyeken voltam, de Pécs tényleg elég szép.
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1318 of 1549 05 June 2012 at 2:00pm | IP Logged |
Puppancs wrote:
Leatherhead nagyon szép szerintem, én nagyon szerettem. Sőt, amióta eljöttem onnan, honvágyam van. Amúgy nem egy nagy város, elvileg tízezer lakosa van és 20 perc gyalog egyik végéből a másikba elérni. Megnéztem Tunbridge Wellset a térképen, hát igen, Redhillnél nemigen voltam keletebbre. Amúgy relatív sok helyen voltam, amíg nem volt rendes állásom, sokat vonatozgattam a környéken.
Azt nem sorolom fel, Magyarországon milyen helyeken voltam, de Pécs tényleg elég szép. |
|
|
Leatherhead hangzik jól, hasonló, mint Litoměřice (a cseh város, ahol lakom). Húszezer lakosa van és 30 perc gyalog egyik végéből a másikba elérni (a te mondatodat másoltam! Hogy tanuljak valamit).
Mit jelent "amúgy"?
| Message 1319 of 1549 05 June 2012 at 2:05pm | IP Logged |
hribecek wrote:
Puppancs wrote:
Leatherhead nagyon szép szerintem, én nagyon szerettem. Sőt, amióta eljöttem onnan,
honvágyam van. Amúgy nem egy nagy város, elvileg tízezer lakosa van és 20 perc gyalog
egyik végéből a másikba elérni. Megnéztem Tunbridge Wellset a térképen, hát igen,
Redhillnél nemigen voltam keletebbre. Amúgy relatív sok helyen voltam, amíg nem volt
rendes állásom, sokat vonatozgattam a környéken.
Azt nem sorolom fel, Magyarországon milyen helyeken voltam, de Pécs tényleg elég szép.
|
|
|
Leatherhead hangzik jól, hasonló, mint Litoměřice (a cseh város, ahol lakom). Húszezer
lakosa van és 30 perc gyalog egyik végéből a másikba elérni (a te mondatodat másoltam!
Hogy tanuljak valamit).
Mit jelent "amúgy"? |
|
|
amúgy = egyébként
2 persons have voted this message useful
| Message 1320 of 1549 05 June 2012 at 2:16pm | IP Logged |
Most jut eszembe, hogy akartam kérdezni tőled, milyen a különbség "egyébként" és "másként" között?
Köszönöm előre.
Edited by hribecek on 05 June 2012 at 2:16pm
|
You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum
This page was generated in 0.4844 seconds.
DHTML Menu By Milonic JavaScript
|