1549 messages over 194 pages: << Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 181 ... 193 194 Next >>
maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1441 of 1549 29 October 2012 at 4:34pm | IP Logged |
Szívesen, de egy feltétellel: tegeződjünk!
:-)))
2 persons have voted this message useful
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1442 of 1549 11 November 2012 at 6:40pm | IP Logged |
A PANCSER ÉS A HULLÁM – A TIZENEGYEDIK FEJEZET
Szóval, a barátok bementek a törölve városba. Viseltek a piros ruhát, amit viseltek a veszélyes emberek is. A barátok azt viselték, mint álruhát. Adam és Mike együtt mentek és éppen meglátták, hogy Rick és Courtney a veszélyes emberek között vannak. Adam és Mike közeledtek a csoporthoz.
Tudták, hogy nem kell beszélniük, mert még nem tudták, honnan vannak az emberek, sem milyen nyelvet beszélnek. Senki a csoportban nem beszélt, így Adam és Mike halkan összefogtak a csoporttal és elkezdtek sétálni, mintha tartoznének nekik. Mindenki álarcokat viselt, de Adam felismerte Rickot és Courtneyot a hajuk miatt.
A barátoknak kellett maradniuk a csoportban, mert nem akarták, hogy az emberek tudják, hogy nem tartoznak nekik. Mentek át a városon az emberekkel, őriztek ellen néhány épületet és kocsit, amikor hirtelen meghallottak nagy zájot és egy kocsi a csoport mellett felrobbant és rájöttek, hogy valaki támadja őket. A csoport gyorsan megosztott és a négy barát befutott a legközelebb épületbe, még pár ember is a csoportból befutott, hogy meneküljenek a felrobbanástól.
Az ajtó is az épületben hirtelen felrobbant, így a barátok az emberekkel befutottak egy nagy szobába és leugrottak a földre. Valaki kint elkezdett lőni az ablakokon keresztül, szóval a barátok gyorsan elbújtak egy sarokban. A lővés miatt, sok üveg leesett a földre és az emberekre. Az egyik embernek volt fegyvere és kivette a zsákjából és elkezdett lőni ki az ablakból. Azonnal valaki kint lelövötte és az ember leesett a földre az ablak alatt.
Mindenki a szobában feküdt a földön és rejtették a fejüket a kézükkel. Hirtelen néhány katona befutott a szobába és elkezdtek kiabálni spanyolul.
- Tegyék a kézét a hátára, azonnal! – rendelte egyikük.
Mindenki azt megcsinálta. Adam úgy érezte, hogy a katonák valakit támadnak és meghallotta Rick kiabálását.
- Nem, ő a maguk oldalán van, viseli a piros ruhát, csak mint alruhát, csak hogy úgy nézzünk ki, mint a piros emberek. Én is és még ketten, - kérte Courtney.
- Én is vagyok maguk oldalán, - mondta Mike.
- Én is - egyezett bele Adam.
Adam remélte, hogy a katonák majd hisznek, de sajnos azután érzett egy nagy ütést a fején és elveszített eszméletet.
1 person has voted this message useful
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1443 of 1549 11 November 2012 at 7:06pm | IP Logged |
hribecek wrote:
Szóval, a barátok bementek a törölve városba. Viseltek a piros ruhát, amit viseltek a
veszélyes emberek is. A barátok azt viselték, mint álruhát. Adam és Mike együtt mentek
és éppen meglátták, hogy Rick és Courtney a veszélyes emberek között vannak. Adam és
Mike közeledtek a csoporthoz.
|
|
|
Szóval, a barátok bementek a ???törölve??? városba. Viselték
ugyanazt a piros ruhát, amit viseltek a veszélyes emberek is. A barátok azt
viselték, mint álruhát. Adam és Mike együtt mentek és éppen meglátták, hogy Rick és
Courtney a veszélyes emberek között vannak. Adam és Mike közeledtek a csoporthoz.
Törölve? Mi volt törölve?
Kicsit szebb: "a piros ruhát, AMILYET viseltek ".
Kicsit szebb: "A barátok azt álruhaKÉNT viselték. ".
hribecek wrote:
Tudták, hogy nem kell beszélniük, mert még nem tudták, honnan vannak az emberek, sem
milyen nyelvet beszélnek. Senki a csoportban nem beszélt, így Adam és Mike halkan
összefogtak a csoporttal és elkezdtek sétálni, mintha tartoznének nekik. Mindenki
álarcokat viselt, de Adam felismerte Rickot és Courtneyot a hajuk miatt.
|
|
|
Tudták, hogy nem kell beszélniük, mert még nem tudták, honnan vannak az emberek, sem
milyen nyelvet beszélnek. Senki a csoportban nem beszélt, így Adam és Mike halkan
összefogtak a csoporttal és elkezdtek sétálni, mintha hozzájuk
tartoznának. Mindenki álarcokat viselt, de Adam felismerte Ricket
és Courtney-t a hajuk miatt.
Összefogtak? Hogyan?
A "tartoznak nekik" MÁST jelent, azt jelenti, hogy "pénzzel tartoznak nekik".
Mindenkinek több álarca volt?
hribecek wrote:
A barátoknak kellett maradniuk a csoportban, mert nem akarták, hogy az emberek tudják,
hogy nem tartoznak nekik. Mentek át a városon az emberekkel, őriztek ellen néhány
épületet és kocsit, amikor hirtelen meghallottak nagy zájot és egy kocsi a csoport
mellett felrobbant és rájöttek, hogy valaki támadja őket. A csoport gyorsan megosztott
és a négy barát befutott a legközelebb épületbe, még pár ember is a csoportból
befutott, hogy meneküljenek a felrobbanástól.
|
|
|
A barátoknak kellett maradniuk a csoportban, mert nem akarták, hogy az emberek tudják,
hogy nem tartoznak hozzájuk. Mentek át a városon az emberekkel,
ellenőriztek néhány épületet és kocsit, amikor hirtelen meghallottak nagy
zajt és egy kocsi a csoport mellett felrobbant és rájöttek, hogy valaki
támadja őket. A csoport gyorsan feloszlott és a négy barát befutott a
legközelebbi épületbe, még pár ember is a csoportból befutott, hogy
meneküljenek a robbanástól.
hribecek wrote:
Az ajtó is az épületben hirtelen felrobbant, így a barátok az emberekkel befutottak egy
nagy szobába és leugrottak a földre. Valaki kint elkezdett lőni az ablakokon
keresztül, szóval a barátok gyorsan elbújtak egy sarokban. A lővés miatt, sok üveg
leesett a földre és az emberekre. Az egyik embernek volt fegyvere és kivette a
zsákjából és elkezdett lőni ki az ablakból. Azonnal valaki kint lelövötte és az ember
leesett a földre az ablak alatt.
|
|
|
Az épületben az ajtó is hirtelen felrobbant, így a barátok az emberekkel
befutottak egy nagy szobába és lefeküdtek a földre. Valaki kint elkezdett lőni
az ablakokon keresztül, szóval a barátok gyorsan elbújtak egy sarokban. A lövés
miatt, sok üveg leesett a földre és az emberekre. Az egyik embernek volt fegyvere és
kivette a zsákjából és elkezdett lőni ki az ablakból. Azonnal valaki kint
lelőtte és az ember leesett a földre az ablak alatt.
hribecek wrote:
Mindenki a szobában feküdt a földön és rejtették a fejüket a kézükkel. Hirtelen néhány
katona befutott a szobába és elkezdtek kiabálni spanyolul.
|
|
|
Mindenki a szobában feküdt a földön és rejtették a fejüket a kezükkel. Hirtelen
néhány katona befutott a szobába és elkezdtek kiabálni spanyolul.
hribecek wrote:
- Tegyék a kézét a hátára, azonnal! – rendelte egyikük.
|
|
|
- Tegyék a kezüket a hátukra, azonnal! – rendelkezett
egyikük.
hribecek wrote:
Mindenki azt megcsinálta. Adam úgy érezte, hogy a katonák valakit támadnak és
meghallotta Rick kiabálását.
|
|
|
Mindenki (nem kell "azt") megcsinálta. Adam úgy érezte, hogy a katonák valakit
támadnak és meghallotta Rick kiabálását.
hribecek wrote:
- Nem, ő a maguk oldalán van, viseli a piros ruhát, csak mint alruhát, csak hogy
úgy nézzünk ki, mint a piros emberek. Én is és még ketten, - kérte Courtney.
|
|
|
- Nem, ő a maguk oldalán van, viseli a piros ruhát, csak mint álruhát, csak hogy
úgy nézzünk ki, mint a piros emberek. Én is és még ketten - mondta
Courtney.
hribecek wrote:
- Én is vagyok maguk oldalán, - mondta Mike.
- Én is - egyezett bele Adam.
|
|
|
- Én is a maguk oldalán vagyok - mondta Mike.
- Én is - mondta bele Adam.
Mibe egyezett bele? Vita volt?
hribecek wrote:
Adam remélte, hogy a katonák majd hisznek, de sajnos azután érzett egy nagy ütést a
fején és elveszített eszméletet.
|
|
|
Adam remélte, hogy a katonák majd hisznek nekik, de sajnos azután érzett egy
nagy ütést a fején és elveszítette eszméletet.
Edited by maxval on 11 November 2012 at 7:07pm
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 1444 of 1549 12 November 2012 at 7:41pm | IP Logged |
maxval wrote:
viselték, mint álruhát. Adam és Mike együtt mentek és éppen meglátták, hogy Rick és
Courtney a veszélyes emberek között vannak. Adam és Mike közeledtek a csoporthoz.
Törölve? Mi volt törölve? |
|
|
Az emberek lerombolták a várost, így azután a város törölve volt???
Az angol nyelvben - destroyed.
| Message 1445 of 1549 12 November 2012 at 7:53pm | IP Logged |
maxval wrote:
Összefogtak? Hogyan?
Mindenkinek több álarca volt? |
|
|
Összefogtak = akartam mondani, hogy a barátok elkezdtek sétálni a csoporttal.
They joined the group.
Szóval "tartozik" jelenti "belong" de csak ha valaki fizetette a dolgot?
Csak álarca volt mindenki, roszzul írtam ezt.
| Message 1446 of 1549 12 November 2012 at 8:00pm | IP Logged |
maxval wrote:
- Én is a maguk oldalán vagyok - mondta Mike.
- Én is - mondta bele Adam.
Mibe egyezett bele? Vita volt? |
|
|
Itt azt hiszem, hogy van különbség a magyar "beleegyezik" és az angol "agree" között.
Talán "mondta Adam is" vagy "hosszá adta Adam".
Edited by hribecek on 12 November 2012 at 8:00pm
| Message 1447 of 1549 12 November 2012 at 8:01pm | IP Logged |
hribecek wrote:
maxval wrote:
Összefogtak? Hogyan?
Mindenkinek több álarca volt? |
|
|
Összefogtak = akartam mondani, hogy a barátok elkezdtek sétálni a csoporttal.
They joined the group.
Szóval "tartozik" jelenti "belong" de csak ha valaki fizetette a dolgot?
Csak egy álarca volt mindenki, roszzul írtam ezt. |
|
|
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 1448 of 1549 12 November 2012 at 8:31pm | IP Logged |
hribecek wrote:
maxval wrote:
Törölve? Mi volt törölve? |
|
|
Az emberek lerombolták a várost, így azután a város törölve volt???
Az angol nyelvben - destroyed. |
|
|
Na most, a helyzet az, hogy a magyarban a határozói igenevet NEM LEHET melléknévként
használni. Melléknévként csak a melléknévi igenév használható.
Pl. "a lerombolt város" vagy "a kitörölt szó" - ez rendben van, ez melléknévi igenév.
De "lerombolva" vagy "kitörölve" NEM használható így. A határozó igenév használható pl.
"le van rombolva" vagy "ki van törölve".
Tehát ha a "töröl" szót akarod használni, akkor ne határozói igenevet használj, hanem
melléknévi igenevet. Tehát: "Szóval, a barátok bementek az eltörölt városba.".
Tudom, hogy az angol nyelvben nincs határozói igenév! Szóval ez talán kicsit szokatlan
neked. A "destroyed" az melléknévi igenév.
Ha nem világos, kérdezz, mert ez valóban bonyolult.
|
You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum
This page was generated in 0.4531 seconds.
DHTML Menu By Milonic JavaScript
|