1549 messages over 194 pages: << Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 98 ... 193 194 Next >>
maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 777 of 1549 18 September 2011 at 3:21pm | IP Logged |
I am not sure about the first two sentences! Plz explain them:
hribecek wrote:
Úgy látszott, hogy az út Islayon nagyon hoszzú, de talán csak tíz mérföld mért. Olyan úgy látszott, mert egy oldalról a szigeten a másik oldalig az út teljesen egyenes. |
|
|
1 person has voted this message useful
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 778 of 1549 18 September 2011 at 3:32pm | IP Logged |
hribecek wrote:
A HÁROM PÚPOS SZIGET - A MÁSODIK FEJEZET
A hajó jött korán délután és a távolság Islay és Jura között csak talán egy kilométer. A távolság Islay és szárazföld Skocia között elég hosszú volt és megláttak néhány delfinet és bálnát, a negy utazó magát érezték nagyon jól, hogy lehetett, hogy meglátják azokat az állatokat.
Odaértük a szigetre és leszálltuk a hajóról. A kikötőnön egy kis épület volt, benne csak eg kis váróterem és telefonfülke volt és Stefan döntött, hogy most az utolsó lehetőség hívásra a barátnőnak. Terry és a más két fiú kint állt és várta Stefanat.
Egyik a fiúk, a neve Sam, nagyon kalandos és bátor és semmitől nem fél. Sam mindig keres veszélyt és inkább ahhoz fut, mint arról! Jurán volt, mert akart egy kalandot a barátaival. Sam nem aggódott, de remélte, hogy a öreg Terry és a másik barát – Richard tudják csinálni ezt a kalandot. Alig várta a kezdetet ebben a kirandulásban Jurán – Csak gyalog a hegyekre, csak egy sátorral és a hátizsákokkal.
Stefan befejezte a telefononat és végül kezdték a sétát a szigeten át.
Nagyon nedves és sáros volt a földön és azonnal a fiúk cipőik is nedves voltak, ez Richardnak nem tetzsett, mert a lábai fájtak és a zokniai is nedvesek. Nem azt mondta a többieknak, mert tudta, hogy Sam és talán Terry mérgesek lennének.
Lassan az út emelkedett a hegyek felé. Majdnem azonnal más problémák történtek.
|
|
|
A HÁROM PÚPOS SZIGET - A MÁSODIK FEJEZET
A hajó jött korán délután és a távolság Islay és Jura között csak talán egy kilométer. A távolság Islay és Skócia között elég nagy volt és megláttak néhány delfinet és bálnát, a négy utazó magát nagyon jól érezte, hogy megláthattál ezeket az állatokat.
Odaértek a szigetre és leszálltak a hajóról. A kikötő egy kis épület volt, benne csak egy kis váróterem és telefonfülke volt és Stefan döntött, hogy most az utolsó lehetősége egy hívásra a barátnőjének. Terry és a másik két fiú kint állt és várta Stefant.
Az egyik fiú, a neve Sam, nagyon kalandos és bátor volt és semmitől nem fél. Sam mindig kereste a veszélyt és inkább hozzá futott, mint tőle! Jurán volt, mert akart egy kalandot a barátaival. Sam nem aggódott, de remélte, hogy a öreg Terry és a másik barát – Richard tudják csinálni ezt a kalandot. Alig várta a kirándulás kezdetét Jurán – Csak gyalog a hegyekbe, csak egy sátorral és a hátizsákokkal.
Stefan befejezte a telefont és végül kezdték a sétát a szigeten át.
Nagyon nedves és sáros volt a föld és azonnal a fiúk cipői is nedvesek lettek, ez Richardnak nem tetszett, mert a lábai fájtak és a zoknija is nedves lett. Ezt nem mondta a többieknek, mert tudta, hogy Sam és talán Terry mérgesek lennének.
Lassan az út emelkedett a hegyek felé. Majdnem azonnal más problémák történtek.
2 persons have voted this message useful
| maxval Pentaglot Senior Member Bulgaria maxval.co.nr Joined 5073 days ago 852 posts - 1577 votes Speaks: Hungarian*, Bulgarian, English, Spanish, Russian Studies: Latin, Modern Hebrew
| Message 779 of 1549 18 September 2011 at 3:34pm | IP Logged |
Egyébként üdvözlet mindenkinek. Súlyos beteg voltam, kórházban is voltam. Ezért nem írtam semmit. Most már majdnem teljesen jól vagyok, ezért visszatértem.
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 780 of 1549 19 September 2011 at 9:42am | IP Logged |
maxval wrote:
I dont understand this part, plz explain:
hribecek wrote:
a feleségemnek tetszett a vár és többen a kilátás a hegyről |
|
|
|
|
|
My wife liked the castle and liked the view from the hill even more.
| hribecek Triglot Senior Member Czech Republic Joined 5349 days ago 1243 posts - 1458 votes Speaks: English*, Czech, Spanish Studies: Italian, Polish, Slovak, Hungarian, Toki Pona, Russian
| Message 781 of 1549 19 September 2011 at 9:44am | IP Logged |
maxval wrote:
hribecek wrote:
Úgy látszott, hogy az út Islayon nagyon hoszzú, de talán csak tíz mérföld mért. Olyan úgy látszott, mert egy oldalról a szigeten a másik oldalig az út teljesen egyenes. |
|
|
|
|
|
The road across Islay seemed to be very long but it was only about 10 miles. It seemed like that because from one side of the island to the other the road is completely straight.
| Message 782 of 1549 19 September 2011 at 9:49am | IP Logged |
maxval wrote:
Egyébként üdvözlet mindenkinek. Súlyos beteg voltam, kórházban is voltam. Ezért nem írtam semmit. Most már majdnem teljesen jól vagyok, ezért visszatértem. |
|
|
Nagyon jó, hogy visszaértel, és hogy, már nem beteg vagy. Azt hittem, hogy talán valami rossz neked történt. Akartam valamit írni a websitéden.
Welcome back and thanks for the effort you went to in correcting all of those chapters! There will hopefully be many more to come from me.
| Message 783 of 1549 19 September 2011 at 1:38pm | IP Logged |
hribecek wrote:
maxval wrote:
I dont understand this part, plz explain:
hribecek wrote:
a feleségemnek tetszett a vár és többen a kilátás a hegyről |
|
|
|
|
|
My wife liked the castle and liked the view from the hill even more. |
|
|
A feleségemnek tetszett a vár és MÉG INKÁBB a kilátás a hegyről.
| Message 784 of 1549 19 September 2011 at 1:43pm | IP Logged |
hribecek wrote:
maxval wrote:
hribecek wrote:
|
|
|
|
|
The road across Islay seemed to be very long but it was only about 10 miles. It seemed like that because from one side of the island to the other the road is completely straight. |
|
|
Az Islayon végig haladó út nagyon hosszúnak tűnt, de csak 10 mérföld volt. Azért tűnt hosszabbnak, mert a sziget egyik oldalától a másik oldaláig haladt egyenesen.
|
You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum
This page was generated in 0.3750 seconds.
DHTML Menu By Milonic JavaScript
|